Zatvori
Foto: Andr
Poslovni Puls
24/03/2016

Android Pay stiže u Ujedinjeno Kraljevstvo

Milijuni korisnika MasterCard kartica i uređaja s operacijskim sustavom Android u Ujedinjenom Kraljevstvu će uskoro moći koristiti dodatan siguran način plaćanja i kupnje – Google je objavio da na to tržište uvodi Android Pay. HSBC, Lloyds, MBNA i M&S Bank će biti prve banke koje će podržavati Android Pay u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon uspješnog lansiranja platforme u SAD-u u rujnu 2015...

Android Pay omogućava korisnicima kreditnih, debitnih, prepaid i poslovnih kartica MasterCard korištenje Android pametnih telefona koji podržavaju ovu platformu za svakodnevnu kupnju u trgovinama i u okviru Android aplikacija (tzv. in-app payment).

Za jednostavno i sigurno plaćanje uz Android Pay, vlasnik MasterCard kartice treba preuzeti aplikaciju i otvoriti račun. Za plaćanje treba samo otključati uređaj te ga približiti terminalu za plaćanje na bilo kojem prodajnom mjestu koje prihvaća beskontaktno plaćanje MasterCard karticama. MasterCard je stvorio temelj za sigurne digitalne transakcije pa potrošači mogu koristiti svoje kartice kad, gdje i kako žele.

Uz Simplify Commerce i MasterCard Payment Gateway developerima je jednostavno Android Pay osposobiti za plaćanje u okviru aplikacija na stranicama trgovaca. U SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu Google je ušao u partnerstvo s ovim MasterCard platformama kako bi olakšao trgovcima svih veličina siguran prihvat plaćanja preko aplikacije na Android mobilnim uređajima.

„Snaga naše tehnologije je u tome što potrošači istovremeno uživaju u sigurnosti i jednostavnosti. Korisnici MasterCard kartica mogu se osjećati sigurno dok koriste svoje MasterCard digitalne kartice za svakodnevnu kupnju“, rekao je Mark Barnett, predsjednik kompanije MasterCard za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

Izdavatelji MasterCard kartica koji sudjeluju u programu kompanije MasterCard Digital Enablement Express mogu se jednostavno i brzo uključiti u Android Pay, kako Google uvodi svoju uslugu na nova tržišta.

„Uzbuđeni smo što uz Android Pay donosimo jednostavnost i sigurnost mobilnog plaćanja korisnicima MasterCard kartica. Uskoro će potrošači koristiti svoje uređaje s operacijskim sustavom Android za plaćanje na stotinama tisuća terminala za beskontaktno plaćanje u Ujedinjenom Kraljevstvu“, rekao je Pali Bhat, stariji direktor u odjelu Product Management kompanije Google.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram