Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2016

Hrvatska EU zastupnica problematizira Netflixovu okrnjenu bazu sadržaja

Nedugo nakon uvođenja Netflixa u Hrvatskoj, zastupnici u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskom parlamentu Biljani Borzan javili su se potrošači koji se žale na kvalitetu usluge jednog od najpopularnijih američkih servisa za online stream multimedijskih sadržaja...

"Potrošači mi se često žale kako nemaju pristup popularnim serijama zbog kojih su se uopće pretplatili na Netflix poput "Kuće od karata", "Igre prijestolja" ili "Hodajućih mrtvaca". Opće je poznato da u SADu, gdje je Netflix neznatno jeftiniji, dostupno puno filmova koji nisu dostupni na cijelom tržištu EU", kaže Borzan.

Budući da predstavnici Netflixa redovito sudjeluju u razgovorima s Europskom komisijom i Europskim parlamentom o regulaciji digitalnog tržišta, zastupnica Borzan je poslala Komisiji prioritetno pitanje kojim upozorava na potrebu što bržeg uklanjanja diskriminacije hrvatskih potrošača.

Hrvatski potrošači korištenje Netflixsa plaćaju jednako kao i potrošači drugdje u EU koji imaju veći raspon sadržaja i titlove na vlastitom jeziku, navela je Borzan. To je diskriminacija protiv koje se Borzan založila i amandmanima na Akt o jedinstvenom digitalnom tržištu i u Strategiji za jedinstveno tržište EU.

Diskriminacija prema državljanstvu i mjestu prebivališta je najčešći problem na koji se žale potrošači na online tržištu. Samo prilikom internet kupovine se 75% građana osjeća diskriminirano prema mjestu prebivališta. Čak 24% kućanstava EU ima onemogućen pristup nekim internet sadržajima. Prema istraživanju EK, procjenjuje se da je šteta prema potrošačima prilikom kupovine digitalnih sadržaja oko 64 milijarde eura na godinu", stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram