Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2016

Poznati tech poduzetnici na Smartup edukativnom natjecanju

U organizaciji udruge eSTUDENT, drugu godinu zaredom kreće edukativno natjecanje Smartup! Otvorenje natjecanja je 3. ožujka na EFZG-u u 18 h gdje će se održati panel rasprava “Pokreni svoju ideju”. Gosti predavači su Hrvoje Prpić, Luka Abrus i Martina Grgić...

Poslovni anđeo i poduzetnik Hrvoje Prpić svoju je karijeru započeo prije gotovo 20 godina, a neka od najvećih dostignuća su mu osnivanje HGspota, Trilleniuma te CRANE-a, jedne od najstarijih europskih mreža poslovnih anđela. U 2015. godini pokrenuo je crowdinvesting kampanju za Trillenium i prikupio gotovo 2,5 milijuna kuna od preko 400 investitora iz cijelog svijeta. Svojom kampanjom osigurao je Trilleniumu titulu najveće hrvatske crowdinvesting kampanje. Do sad je investirao u velik broj startupova, a 2004. godine dobio je nagradu za najboljeg mladog menadžera.

Diplomirani FER-ovac Luka Abrus sudjelovao je na predavanju o web programiranju što ga je dovelo do zaposlenja u tvrtki Microsoft Hrvatska. Trenutno je direktor zagrebačke agencije Pet minuta, te je živi primjer činjenice da je uz fakultet jednako važno ono što radiš pored njega. Suradnik je Mreže i Buga, te autor tri knjige na temu informatičke tehnologije.

Martina Grgić studentica je FSB-a te prošlogodišnja pobjednica Smartupa s projektom edukativnih kocki Smart Lumies. Projekt Smart Lumies krajem 2015. godine osvojio je i drugo mjesto na međunarodnoj konferenciji Zagreb Connect te je trenutno u fazi izrade industrijskih prototipa.

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje.

Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond, prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva te direktan ulaz u ZIP-ov program za pobjednike natjecanja.

Predavanje je otvoreno za sve studente. Ako želite saznati kako svoj poduzetnički duh pretvoriti u konkretnu ideju, ovo je idealna prilika da to naučite na primjerima najboljih!

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram