Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2015

U Kini sve veća potražnja za električnim automobilima

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije objavilo je utorak kako je vladina podrška zaslužna za osmerostruki skok na godišnjoj razini kada je riječ o proizvodnji električnih automobila. Brojke od listopada ukazuju naime na proizvodnju od ukupno 50 700 jedinica...

Ministarstvo je u svom priopćenju istaknulo kako je proizvodnja čistih električnih te hibridnih putničkih vozila u listopadu ove godine bila za 850% odnosno 200% veća od one u listopadu 2014.

U prvih deset mjeseci ove godine kineski proizvođači automobila na tržište su izbacili 206 900 onih pokretanih novim vidovima energije što je triput više u odnosu na isto razdoblje 2014.

Intenzivne promotivne aktivnosti i mjere od strane vlade svakako su utjecale na to da se na kineskim cestama može vidjeti veći broj automobila pokretanih čistom energijom koji je pomažu očuvati te su sjajno sredstvo u borbi protiv zagađenja okoliša.

Potrebno je naglasiti kako su mjere uključivale porezne olakšice, subvencije te obvezu vladinih ogranaka da kupuju ovu vrstu automobila.

Podsjećamo kako je Ministarstvo prometa u ožujku ove godine postavilo cilj prema kojem do 2020. na kineskim cestama treba biti najmanje 300 000 vozila pokretanih novim vidovima energije koja će biti korištena u komercijalne svrhe, 200 000 autobusa te 100 00 taksija i dostavnih vozila, javlja CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram