Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2015

IT tvrtka Blink dobila nagradu za najbolju ICT implementaciju

Informatička tvrtka Blink dobila je nagradu za najbolju ICT implementaciju u Hrvatskoj za svoje inovativno rješenje univerzalnog sustava backupa Blink BaaS powered by Veeam. Rješenje nagrađeno ICT Gold Awardom u kategoriji najbolje IT infrastrukture prvi put je izvedeno u tvrtki Podzemno skladište plina, a jedinstveno je po tome što je primjenjivo gotovo na sve vrste podataka, pa ne ovisi o tehnologiji podataka koje korisnik backupom želi osigurati...

„Jako smo ponosni na ovu nagradu i posebno smo sretni što smo je dobili baš za rješenje koje je kruna višegodišnjih napora da korisnicima ponudimo uslugu backupa koja bi s njihovog gledišta bila tako jednostavna kao da kupuju sendvič u pekarnici“, rekao je član Uprave Blinka Roko Babić. „Uspjeli smo jer je došlo do zamjetne promjene svijesti hrvatskih korisnika o važnosti samog backupa i čuvanja podataka izvan lokacije. Istodobno je pojava vodeće svjetske tehnologije tvrtke Veeam ponudila platformu koju smo mogli inovativno prilagoditi tako da bude univerzalna i ne ovisi o tipu podataka, a korisnicima postane pristupačna i isplativa“, dodao je Babić.

Blink BaaS temelji se na pristupu backupa kao usluge (BaaS) koji korisniku omogućava poslovnu fleksibilnost, jer ne mora ulagati u vlastiti hardver, softver ili ljudske resurse pa jedno od ključnih pitanja informatičke infrastrukture rješava po načelu usluge koju unajmljuje prema potrebi. Sigurnost podataka osigurava sekundarna pohrana u cloudu te po želji, dodatna pohrana u sefu.

Nagrade ICT Gold Award dodijeljene su na upravo održanom ICT Gold Forumu u Zagrebu, nakon višemjesečne evaluacije stručnog žirija, u kategorijama CRM, Knowledge Management, Billing System i IT Infrastructure. Osim Blinka, dobitnici nagrade koja nastavlja tradiciju poznatih VIDI nagrada dobile su tvrtke TIS, Sedam IT i Trillix. Organizator dodjele nagrade je portal IT Biz Crunch.

Informatička tvrtka Blink nastala je spajanjem dotadašnjeg Blinka i N-informatike u srpnju 2013., i vodeći je sistemski operator na tržištu malih i srednjih poduzetnika, s poslovnicama u Zagrebu i Zadru. Dobitnik je certifikata Microsoft Silver Certified Partner te Veeam Silver Pro Partner, stoji u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram