Zatvori
Poslovni Puls
22/09/2015

ZIP u strateškom partnerstvu s dva velika europska VC fonda

Zagrebački inkubator poduzetništva je kao vodeći regionalni startup inkubator potpisao ugovor o strateškom partnerstvu sa dva internacionalna Venture capital (VC) fonda za digitalne startupe u centralnoj i istočnoj Europi, austrijskim Pioneers Ventures i Speedinvestom...

ZIP je prvi startup inkubator u Hrvatskoj, osnovan 2012. godine s ciljem pomaganja mladim poduzetnicima iz regije da pokrenu vlastiti posao. ZIP se etablirao kao najjači startup inkubator u regiji, a od strane Ministarstva poduzetništva i obrta RH proglašen je najboljom poduzetničkom potpornom institucijom 2014. godine u Hrvatskoj.

Pioneers Ventures je pre-seed investicijski font koji osnažuje izvrsne startupe svojom globalnom mrežom poduzeća, stručnjaka industrije i poduzetnika. Osim novčanog ulaganja pruža startupima opsežan program podrške. Speedinvest je vodeći fond rizičnog kapitala za tehnološke kompanije u ranoj fazi razvoja iz centralne i istočne Europe. Speedinvest doprinosi kapital u sjemenskim i fazama rasta najboljim europskim startupovima, a također pruža vrlo aktivnu poduzetničku podršku od svog tima iskusnih i uspješnih startup osnivača. Speedinvest od vrha regionalnog talenta stvara globalne kompanije kroz svoje operacije u Silicijskoj dolini i Beču.

U ožujku ove godine, Pioneers Ventures i Speedinvest su podigli 58 milijuna € u prvoj rundi zatvaranja “Speedinvest 2” fonda, u kojem je Pioneers dioničar i partner.

Mihovil Barančić, suosnivač ZIP-a, Marius Starcke iz Pioneersa i Marie-Helene Ametsreiter iz Speedinvesta (hrvatskoj poslovnoj javnosti poznata od 2005. do 2008. kao predsjednica uprave, tada s prezimenom Magenschab, kada je vodila snažan rast i razvoj Vipneta) potpisali su strateški ugovor koji ove tri strane dovodi u partnerstvo motivirano osnaživanjem startupa jugoistočne Europe.

Ovo partnerstvo će omogućiti startupima koji prođu ZIP program širi pristup prijeko potrebnom financiranju u pre-seed fazi (do 125 tisuća €), ranom stadiju i fazi rasta poduzeća (do 3 milijuna €).

Uz potencijalnu financijsku korist, ovaj sporazum će također donijeti i podršku uspješnih startup osnivača iz mreža Pioneersa i Speedinvesta startupovima jugoistočne Europe.

Prijave za ZIP Startup program su otvorene za regionalne startupe do 25.rujna na zipzg.com.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram