Zatvori
Poslovni Puls
01/09/2015

Dva hrvatska startupa u METRO akceleratoru

Na natječaj za prvi Techstars METRO Accelerator pristiglo je nekoliko stotina prijava iz 20 zemalja, uključujući i SAD, Indiju i Izrael. U 75 najboljih odabrane su i dvije prijave iz Hrvatske, a deset finalista svoje će digitalne inovacije potencijalnim investitorima predstaviti u siječnju 2016. godine...

„Digitalne promjene prožimaju sve aspekte našeg osobnog i poslovnog života. Uz pomoć digitalnih inovacija želimo naše kupce u ugostiteljstvu učiniti još uspješnijima“, izjavio je Olaf Koch, predsjednik uprave METRO grupe.

Techstars METRO Accelerator prvi je globalni program namijenjen start-upovima koji razvijaju tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja, nastao u suradnji METRO grupe i kompanije Techstars iz SAD-a. Nakon što je krajem kolovoza završilo zaprimanje prijava na natječaj, projekt ulazi u završnu fazu u kojoj će žiri sastavljen od stručnjaka iz METRO grupe te kompanija Techstars i R/GA odabrati deset najboljih start-upova.

Finalisti će u listopadu ove godine tijekom tromjesečnog programa nastaviti razvijati svoja digitalna rješenja namijenjena profesionalnim kupcima METRO Cash & Carryja: vlasnicima restorana, hotelijerima i ugostiteljima.

Prilikom odabira deset najboljih, žiri će kao kriterije uzeti u obzir poslovnu ideju, prilagođenost tržištu i dosadašnji napredak tvrtke. "Osim poslovne ideje, žiri će poseban fokus staviti na ljude koji stoje iza projekta. Koliko god ideja bila obećavajuća, ako tim ne funkcionira i nije u potpunosti posvećen poslovnoj ideji, budućnost tvrtke je neizvjesna", naglasio je Alexander Zumdieck, glavni direktor Techstars METRO-a.

Ovim projektom METRO grupa želi svojim profesionalnim kupcima ponuditi dodanu vrijednost na području hotelijerstva i ugostiteljstva te im pomoći da uz korištenje digitalnih inovacija njihovo poslovanje bude još uspješnije. Cjelokupan natječaj odvija se na engleskom jeziku putem web stranice www.techstarsmetro.com, a dodatne informacije možete pronaći i na Twitteru @MG_accelerate.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram