Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2015

U Zagrebu će se održati prva regionalna konferencija posvećena crowdfundingu

U prostorima Centra za kulturu Trešnjevka,17. i 18. rujna2015.održat će se Zagreb Crowdfunding Convention, jedinstveno događanje posvećeno crowdfundingu, a koje organizira Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće Brodoto...

Na Zagreb Crowdfunding Convention će sudjelovati trenutno najznačajnija imena iz područja crowdfundinga. Uz potpredsjednice Indiegogo platforme Liz Wald i Anastasiu Emmanuel, na konvenciji će sudjelovati i predstavnici dvije najveće europske crowdfunding platforme: Maria G. Perulero (Goteo.org) i Roberto Esposito (DevRev). Svoje sudjelovanje, između ostalog potvrdili su Irene Tordera iz Europske mreže za crowdfunding, poslovni anđeli Saša Cvetojević i Mihovil Barančić (Zagrebački inkubator poduzetništva), IT i startup stručnjak Ivo Špigel, Goran Jeras, pokretač prve hrvatske etičke banke, Ladislav Jurić (Bagizzmo) i mnogi drugi.

Tijekom konvencije oni će razmijeniti znanja i iskustva o pripremi i provedbi crowdfunding kampanja i daljnjem razvoju crowdfundinga u Hrvatskoj. Također, bit će predstavljeni primjeri uspješnih domaćih i svjetskih crowdfunding kampanja.

Crowdfunding, odnosno grupno financiranje predstavlja alternativni način financiranja projekata koji se sastoji od mnoštva manjih donacija prikupljenih putem specijaliziranih internetskih platformi kao što su Indiegogo i Kickstarter. U prošloj godini, u svijetu je na ovaj način prikupljeno preko 16 milijardi dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

U Hrvatskoj je ovakav način financiranja tek u začecima, no ima veliki potencijal za razvoj što pokazuje i broj od prikupljena 2 milijuna kuna u prošloj godini, dok su pokrenute kampanje za 45 projekata.

Zagreb Crowdfunding Convention odvija se kao zaključna točka Crowdfunding Academy održane u proljeće 2015. godine. Od pristiglih više od stotinu zanimljivih projekata, na kraju je odabrano 13 timova koji su pohađali Crowdfunding Academy, a izdvojili su se kvalitetom, inovativnošću i visokom razinom motivacije, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram