Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2015

Veliki uspjeh za srpske IT "kamiondžije": Truck Track dobio investiciju od 125 tisuća dolara

Tvrtka koja se bavi razvojem softverskih rješenja za kamionske prijevoznike i vozače "Truck Track" prvi je start-up iz Srbije u koji je uložio američki investicijski fond i akcelerator "500 Startups", priopćeno je iz te tvrtke, a prenosi Tanjug...

O kolikoj investiciji se radi poslovna je tajna, ali zna se da su standardne investicije američkog fonda iz Silicijske doline 125.000 dolara za pet posto udjela u tvrtki.

"Truck Track" je time postao prvi srpski tim koji će se naći u najpoznatijem akceleratoru na svijetu.

Ideja softvera kompanije "Truck Track" je modernizacija industrije kamionskog prijevoza, tako što cijeli postupak oslobađa suvišne papirologije, a sva poslovna komunikacija se lako čuva u "cloud“ sustavu. Na taj način se znatno olakšava rad, ali i postižu značajne uštede.

Tim TruckTrack nedavno je objavio iOS aplikaciju koja omogućuje upravljanje dokumentima na putu, praćenje vozila u realnom vremenu i pristup dodatnim uslugama koje ta tvrtka nudi.

Startup "Truck Track" je, osim investicije, osigurao i sudjelovanje u 14. generaciji četveromjesečnog programa američkog fonda "500 Startups" u San Franciscu i priliku da s velikim brojem mentora, poduzetnika i investitora radi na usavršavanju svog proizvoda.

O kompaniji "Truck Track", predstavnici "500 Startups" saznali su prilikom posjeta Beogradu u svibnju ove godine, kada su u Biznis inkubatoru za tehnološko poduzetništvo na Zvezdari "ICT Hub" održali niz radionica.

"Ovo je značajna vijest za domaću startup scenu, jer je to još jedan dokaz da u Srbiji postoji veliki potencijal za tehnološko poduzetništvo, čiji bi razvoj značio boljitak za cijelo društvo. Posjet akceleratora "500 Startups" je samo jedna u nizu akcija koje planiramo kako bi domaće poduzetnike povezali s najboljim mentorima investitorima i omogućili brz rast domaćih tehnoloških tvrtki", izjavio je programski direktor "ICT Hub-a", Kosta Andrić.

Predstavnici američkog investicijskog fonda su nakon posjeta Srbiji ocijenili da je Srbija dobro mjesto za ulaganje, jer je bogata talentima, posjeduje veliki potencijal u tehnološkom smislu, ali da joj nedostaje promjena svijesti o poslovanju i orijentacija na privatni biznis, navodi se u priopćenju.

Fond "500 Startups" već je godinama jedan od najaktivnijih investicijskih fondova u tehnološkom sektoru, a do sada je investirao oko 150 milijuna dolara u više od 1.000 kompanija širom svijeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram