Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2015

Hrvatska IT tvrtka Qualia najavila veliki proboj na europsko tržište

Nakon tržišta SAD-a zagrebačka Qualia krenula s prodajom analitičko-izvještajne aplikacije i za tržište Europe..

Tvrtka Qualia, koja se bavi poslovnom inteligencijom i vizualizacijom poslovnih podataka, nedavno je objavila svoju analitičko-izvještajnu aplikaciju Analytics na europskom Clover marketplace-u. To je, nakon dosadašnje uspješne prodaje aplikacije u SAD-u s preko 2000 instalacija, drugo veliko tržište Analytics-a za Clover POS trgovce.

Hrvoje Smolić, direktor Qualie, pojašnjava detalje o samoj aplikaciji i što im ona znači u poslovanju: “Činjenica jest da je FirstData tržišni lider koji procesira preko 50% kartičnih transakcija globalno, na preko 6 milijuna lokacija trgovaca. Njihova platforma Clover je najbrže rastuća POS platforma na tržištu SAD-a, koja nam se jako svidjela elegancijom, dizajnom i pristupom. U jednom uređaju, Clover sadrži i mijenja blagajnu, terminal za plaćanje, printer te barkod skener, zajedno s Android aplikacijama. Ta situacija daje veliki poslovni potencijal kvalitetnim rješenjima za Clover trgovce koji žele nešto više od osnovnog paketa aplikacija kojeg dobijaju. Qualia je danas jedan od značajnih Clover partnera za rješavanje izvještajno-analitičkih zahtjeva koje trgovci imaju. Na tržištu SAD-a naša aplikacija Analytics je prisutna gotovo 10 mjeseci i imamo preko 2000 instalacija. Svakoga dana se naši poslovni izvještaji i nadzorne ploče, koji pružaju poslovne uvide za vlasnike i menadžere trgovina koje koriste Clover platformu, pokrenu preko 1000 puta. U njima trgovci prate ne samo ono što se dogodilo, već dobijaju i predviđanja prihoda za buduća razdoblja.

Pred niti mjesec dana, s istom aplikacijom smo izašli i na europsko tržište, gdje do sada imamo 150 instalacija. Obavili smo nekoliko vrlo produktivnih razgovora s Clover product menadžerima iz Londona. Vrlo je ugodno čuti njihov entuzijazam i zadovoljstvo što je naša aplikacija došla i na EU tržište – naime, Analytics je prva takva aplikacija na tom tržištu i prema njihovim riječima rješava 80% izvještajnih problema koje Clover ima prema trgovcima. To je i razumljivo jer poslovno izvještavanje i analitika nije u njihovom primarnom fokusu, dok je nama to opis posla i strast.

Pred 30-tak dana smo u produkciji i s još jednom aplikacijom. Naime, Clover je krenuo s prodajom novog uređaja – Clover Mini – koji je vjerojatno najnapredniji terminal za plaćanje na tržištu i prihvaća, primjerice i Apple Pay. Da bismo odgovorili na izvještajne potrebe trgovaca koji imaju samo Mini, napravili smo Analytics: Payments. Njegova velika prednost na tržištu jest sposobnost da konsolidira plaćanja iz više lokacija, ako trgovac ima lanac pizzerija ili fast-food restorana, Analytics: Payments će mu pokazati prodaju po svim lokacijama zajedno.

S obzirom na sve navedeno, a i na tekuće projekte i suradnju s inozemnim partnerima na prodaji našeg BusinessQ softvera za poslovnu inteligenciju na kome se Analytics temelji, upravo zapošljavamo i 2 nova programera. Prihodi će nam ove godine narasti više nego trostruko u odnosu na prošlogodišnje, novi krug zapošljavanja kao podrške ovom, ali i drugim našim projektima."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram