Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2015

Tim Cook: Jako nam je važno što Kinezi misle o našim proizvodima

"Apple je uzeo u obzir ukuse kineskih kupaca kada je dizajnirao mnoge od svojih prizvoda", izjavio je Tim Cook, izvršni direktor tvrtke, u svom intervju 17. lipnja za Bloomberg Businessweek na kineskom jeziku...

Cook je u intervjuu istaknuo važnost velikog kineskog tržišta, u kojem je rekao da je tvrtka uključila veliki broj detalja, uključujući i paletu boja, na temelju kineskih ukusa.

Prošlogodišnja odluka o zlatnom iPhonu jednim djelom odražava popularnost te boje među kineskim korisnicima, dodao je.

Prema podacima koje je prikupio Bloomberg, Kina je u ožujku činila 29 posto prihoda tvrtke.

Tim Cook je Kinu posjetio šest puta.

Prema bloomberg.com-u, Cook je svoje izjave dao tijekom svoje prošlomjesečne turneje Kinom, koja ga je odvela u najveću Apple trgovinu u svijetu u gradu Hangzhou.

Ta turneja je obilježila posljednji posjet zemlji otkako je Cook preuzeo funkciju Steva Jobsa.

Cook je intervjuu izjavio kako Appleov sat daje obećavajuće rezultate te je privukao više interesa nego prethodni iPhonovi i iPadovi.

Cook je istoga dana za novinsku agenciju Xinhua izjavio kako je tvrtka Apple u pregovorima s kineskim bankama i Alibaba Group Holdingom o pokretanju sustava mobilnog plaćanja u Kini.

"Mi jako želimo dovesti Apple Pay u Kinu.", rekao je Cook. "Vrlo sam optimističan kada je riječ o Apple Payu u Kini.2.

Cook je 11. svibnja otvorio korisnički račun na Sina Weibou, kineskoj inačici Twittera, u nadi da će privući štovatelje Applea.

Račun, koji trenutačno ima 668 919 sljedbenika, privukao je oko 200 tisuća korisnika u prvim satima svog pojavljivanja, javlja CRI.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram