Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2015

Vipnet razvio uslugu SMS plaćanja u kafićima

Nova usluga mKovanice omogućuje svim mobilnim Vip korisnicima SMS plaćanje računa na lokacijama s oznakom „send2pay", uključujući kafiće, restorane, pekarnice, frizerske salone i druge obrtničke radnje...

Korištenje je jednostavno i dovoljno je da korisnik na prodajnoj lokaciji s oznakom „send2pay", pošalje SMS poruku na broj 700007 s ključnom riječi koja je ispisana na računu prodajnog mjesta te će potvrda o plaćanju stići u obliku povratne SMS poruke na Vip mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu. Popis prodajnih mjesta u kojima je omogućeno plaćanje putem ove usluge objavljen je na facebook.com/send2pay.

Putem platforme mKovanice ostvaruje se plaćanje za proizvode i usluge trećih strana korištenjem platnih usluga i elektroničkog novca gdje je Vipnet isključivo posrednik u provođenju transakcije. Cijene proizvoda i usluga utvrđene su cjenicima davatelja proizvoda i usluga. Vipnet će i u budućnosti razvijati usluge na platformi mKovanice obogaćujući je suradnjama s budućim poslovnim partnerima, poručuju iz Vipneta.

mKovanice je posljednja u nizu usluga mobilnog plaćanja u Vipnetovoj ponudi. Prva SMS parking usluga na svijetu, bila je tek početak. Vipnetova inovacija predstavljena je 2001. godine i vrlo je brzo postala nezaobilazan dio plaćanja parkinga. Vipnet je 2013. prvi na hrvatskom tržištu predstavio komercijalnu uslugu baziranu na NFC tehnologiji (Near Field Technology) naziva „Vip mPrijevoz" te su Osječani dobili mogućnost plaćanja javnog prijevoza NFC pametnim telefonima. Iste godine Vipnet je u suradnji s tvrtkom Sustav javnih bicikala koja stoji iza branda Nextbike unaprijedio i pojednostavio korištenje usluge javnog prijevoza za sve Vip i Tomato korisnike te im omogućio nadoplatu računa mobilnim telefonom uz korištenje usluge mPrijevoz, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram