Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2015

Hrvatski IT div IN2 državi isporučio novi open source sustav

Jedinstvenu baza podataka o bioraznolikosti i zaštiti prirode u Hrvatskoj - IN2 je razvio za Državni zavod za zaštitu prirode...

Projekt je financiralo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a radi se o centraliziranom i objedinjenom geoportalu na kojem se mogu prikazati i preklapati prostorni podaci vezani uz zaštitu prirode poput karata staništa životinja i biljaka. Bioportalom se htjelo omogućiti pristup i analizu ažurnih i verificiranih podataka o bioraznolikosti i zaštiti prirode u Hrvatskoj najširoj javnosti, ali i svima koji planiraju neki zahvat te znanstvenoj i stručnoj zajednici.

Osim Bioportala, projekt uključuje i neke druge komponente: Nadogradnju Sustava za upravljanje zaštićenim područjima, nadogradnji i integraciju Upisnika zaštićenih područja sa Sustavom za upravljanje zaštićenim područjima, nadogradnju Sustava za upravljanje zaštićenim područjima, interni portal zaštite prirode, izgradnju GIS infrastrukture i dr.

Zahvaljujući ovom projektu iz IN2, izrađivači studija moći će u besplatno i u stvarnom vremenu doći do podataka u preciznom mjerilu, što će smanjiti cijene studija.

Projekt je vrijedan 900.000 kuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram