Zatvori
Poslovni Puls
13/04/2015

Kineska e-trgovina teška 450 milijardi dolara

S godišnjim povećanjem od pola posto, internetske prodajne transakcije su prošle godine ostvarile gotovo 2,8 trilijuna juana (450 milijardi USD)...

Brojke su objavljene u subotu na sajmu e-trgovine u gradu Yiwu, pokrajina Zhejiang.

Nie Linhai je dužnosnik u kineskom Ministarstvu trgovine koji je prisustvovao sajmu: "E-trgovina je ostvarila novi napredak u svojoj primjeni u različitim sektorima, što je podiglo novu situaciju koju karakterizira veliko sudjelovanje u pokretanjima novih tvrtki i inovativnosti. Postala je novi pokretač gospodarskog rasta u zemlji.".

Kada je riječ o novim problemima koji su se pojavili tijekom brzog razvoja e-trgovine, Nie je izjavio kako ministarstvo poduzima sve kako bi stvari držala pod kontrolom.

"Na početku godine smo objavili program djelovanja, a nedavno smo izradili nacrt te ćemo u skoroj budućnosti objaviti program djelovanja za provedbu "Internet plus" distribucije.".

Izjavio je kako će program uglavnom pokrivati politike, regulative i standarde, koji će pomoći u poboljšavanju okruženja za e-trgovinu.

Dodao je kako će vlasti biti stroge u suočavanju s kršenjima autorskih prava te prodajom lažne robe kako bi održali dobar tržišni red.

Na njemu prisustvuje više od tisuću poduzetnika iz više od 10 zemalja, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram