Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2015

Kina se okreće online trgovini

Državno vijeće, kineska vlada, je obećala politikama pojačati e-trgovinu, što uključuje smanjivanje administrativnih postupaka i liberalizaciju pravila ulaganja, s obzirom na to da se taj sektor prepoznaje kao važan u gospodarstvu...

E-trgovina je značajna u integraciji tradicionalnih i industrija u nastajanju, smanjivanju logističkih troškova, poticanju poduzetništva, stvaranju poslova i povećavanju potrošnje, dok će njezin razvoj također pomoći industrijskog nadogradnji, stoji u priopćenju objavljenom nakon izvršnog sastanka Državnog vijeća kojim je u srijedu predsjedavao premijer Li Keqiang.

Kako bi olakšala rast e-trgovine, vlada će odustati od strogih zahtjeva za registraciju tvrtki koje se bave e-trgovinom, potaknut će ulaz poduzetničkog kapitala u sektor te smanjiti dioničarske restrikcije u inozemnim ulaganjima, stoji u priopćenju.

Državno vijeće također planira koordinirati razvoj e-trgovinskih, trgovačkih, logističkih, industrijsko proizvodnih i financijskih usluga.

Online kupnja, umrežena proizvodnja, prekogranična e-trgovina i veze između konvencionalnih trgovina i e-trgovine će se promicati kako bi se pojačala potrošnja.

Vlada će u međuvremenu pokušati potaknuti povjerenje kupaca u e-trgovinu kroz poboljšanje provedbe zakona, zaštitom potrošačkih prava, stajanjem na kraj internetskim prevarama i održavanjem sigurnosti online transakcija, stoji u priopćenju.

Razvoj sektora e-trgovine je važan dio za kineski akcijski plan "Internet Plus", kojeg je u izvještaju o radu vlade u 2015. početkom ožujka spomenuo premijer Li Keqiang.

On se odnosi na integraciju mobilnog interneta, cloud computinga, bazi velikih podataka i "Internet of Things" s modernom proizvodnjom, potičući zdravi razvoj industrijskih mreža i internetskog bankarstva te pomaganjem internetskim tvrtkama u povećanju svoje međunarodne prisutnosti, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram