Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2015

Može li Asus Zenfone 2 pomrsiti račun Appleu i Samsungu?

Iako je Asus već godinama poznat kao jedan od najvećih proizvođača kompjutorskih komponenti, nedavno se upustio u proizvodnji pametnih telefona i tableta. Asus Zenfone 2 je njihov najnoviji proizvod koji je spreman pomrsiti račune onim najvećima...

Na prvi pogled, Asus nam ne nudi ništa zbog čega bi se trebali posebno uzbuditi. No čim pogledamo malo bolje ispod „haube“, možemo uvidjeti da su se u Asusu zbilja potrudili kako bi na tržište izbacili konkurentan proizvod. S obzirom da je krajem prošle godine krenula najezda 64-bitnih procesora, u Asusu nisu ništa htjeli prepustiti slučaju, pa su tako u ovaj smartphone ugradili Intelov procesor, koji je tom prilikom prvi put predstavljen. Za gladak rad sustava se brine čak 4GB RAM memorije, stoga ne trebate brinuti jeste li pogasili sve upaljene aplikacije. Internetom ćete surfati ludim brzinama, točnije 4G-om druge generacije, brzine skidanja do 150 Mbit/s.

Zaslon je pozamašnih dimenzija, točnije dijagonale 5,5“, no oni koji traže mobitel za multimediju, Asus Zenfone 2 će biti sjajan izbor. Osim prilično velikog zvučnika kojeg ima na svojoj poleđini, može se pohvaliti i kvalitetnim izlazom za slušalice. 13MP, otvor leće 2.0 i dual tone bljeskalica svakako su nešto za pohvaliti se. Dečki s phonearene su uspoređivali kameru ovog mobitela s trenutno najboljima, iPhoneom 6+ i Noteom 4. Rezultat je bio iznenađujuć. Asus je nadmašio oba uređaja po pitanju kvalitete fotografije u zatvorenom prostoru i mračnijim uvjetima, što je svakako veliki plus za relativno mladog proizvođača na tržištu smartphonea. Za one koji vole okidati selfije, tu je solidna prednja kamera od 5MP koja ima širok kut snimanja kako bi u kadar stalo što više ljudi.

Za sve opskrbljavanje svega navedenog, brine se velika baterija od 3000 mAh, stoga ne bi trebalo biti brige do spavanja. Što se tiče sustava, najnoviji Android lolipop nije upitan, ali će biti dodatno dorađen Asusovim softverom. Ovaj bi smartphone na tržište trebao doći sljedeći mjesec, po trenutno nepoznatoj cijeni, prenosi Kult.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram