Zatvori
Poslovni Puls
09/02/2015

Rusi kopirali iPhone, stiže li uskoro tužba?

Sredinom veljače na ruskom tržištu moći ćete naći novi smartphone koji izgleda kao brat blizanac iPhone-a 6, ali puno jeftinije - košta oko 179 dolara...

Prema izjavi Alekseja Riazanceva, direktora za razvoj mobitela i smartphona Alkotela, tvrtka se ne boji tužbe od strane Apple. Prema njemu, većina modernih pametnih telefona nalikuju jedni drugima, pa čak i dijele elemente hardware-a.

"Naš model ima nekoliko elemenata koji podsjećaju na iPhone 6, neki čak vide u njemu elemente smartphonea Meizu. Glavni cilj razvoja ovog modela je stvoriti stil koji nalikuje Appleu, ali za potrošače koji ne vole iOS i njihovu politiku. Ovo je treći model u ovoj liniji, a sudeći po prodaji, našao je svoje kupce. Uglavnom, u našem modelu možete pronaći velike razlike od iPhone-a, a i sličnosti. Zbog toga kreatori Android smartphonea mogu tužiti jedni druge pod izlikom da njihovi proizvodi izgledaju slično", kaže Riazancev, a prenosi Ruski vjesnik.

Iako je teško razlikovati vanjski dizajn ruskog smartphonea od iPhone-a 6, oni nemaju baš puno sličnosti. Na primjer, ruski smartphone koristi ekran iste veličine kao iPhone 6, 4,7 inča, no s rezolucijom od samo 960*540 piksela.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram