Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2015

Vučić nezadovoljan jer Google iz Hrvatske prodaje oglase za srpsko tržište

Srpski premijer Aleksandar Vučić boravi u Davosu gdje se susreo s direktorom Google Ideas Jaredom Cohenom i razgovarao o novim tehnologijama i mogućoj suradnji između Googlea i Srbije, prenose srbijanski mediji...

"Google ima urede u zemljama koje podržavaju moderne tehnologije i slobodu izražavanja," rekao je Cohen i dodao da bi Srbija mogla biti dobar partner za suradnju.

Iz Ureda za odnose s javnošću srpske vlade javljaju da se razgovaralo i o primjeni pojedinih tehnologija koje razvija Google Ideas, pogotovo kad je riječ o borbi protiv terorizma.

Premijer Srbije Vučić je rekao da je zapošljavanje mladih i investiranje u nove tehnologije jedan od prioriteta njegove vlade i pozvao Cohena da posjeti Srbiju.

Prema pisanju Blica, Vučić je nezadovoljan što Google "na informatičkoj karti svijeta Srbiju vodi pod Hrvatskom, što traje čitavo desetljeće".

"Mi ih očekujemo u Srbiji i mislim da ćemo imati dobrih i važnih sastanaka za budućnost Srbije. To je poruka i važan signal za našu zemlju koliko smo uvaženi i koliko poštuju hrabre reforme koje provodimo. A te reforme će svakako rezultat dati", rekao je.

Google je prodajni ured u Zagrebu otvorio potkraj 2009. godine i iz njega pokriva tržišta Srbije i Slovenije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram