Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2015

Šef Rocket Interneta: Mi gradimo tvrtke, dok Google servira suši

Predsjednik uprave najmoćnije europske internetske kompanije, Rocket Internet, koju su mnogi proglasili "tvornicom" startupa, nije birao riječi kada je govorio o svojoj konkurenciji...

Predsjednik Rocket Interneta, Oliver Samwer, ukazao se na pozornici Digital Life Design konferencije u Munchenu. Samwer je rekao kako ga ljuti kada njegovu tvrtku Rocket Internet nazivaju "inkubatorom" startupa.

"Ne volim tu riječ. Mi smo platforma. Kada kažete 'inkubator' to zvuči kao da imamo čudne stolice, pića i besplatna pahuljice za doručak", rekao je Samwer.

Podsjetimo, njemački Rocket Internet pokrenuo je nekoliko velikih internetskih kompanija koje uglavnom posluju na europskim, egzotičnim i tržištima u razvoju. Česta su meta optužbi za manjak inovacija, odnosno kopiranje već dokazanih poslovnih modela. Tvrtka je prošle godine izašla na burzu i trenutno ima tržišnu kapitalizaciju od 7,1 milijardi eura.

Govoreći o tome kakve zaposlenike Rocket Internet traži, Samwer nije birao riječi...

"Stolice su možda udobnije u Googleu. I pića. Čujem da poslužuju suši. Mi smo za 'prave' ljude koji žele graditi tvrtke", rekao je Samwer.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram