Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2015

[KAKO RADIM] Ilija Brajković, full service agencija Akcija

U novoj rubrici "Kako radim" na portalu PoslovniPuls, poduzetnici, manageri, marketingaši, startuperi i javne osobe otkrivaju nam pojedinosti iz svog tipičnog radnog dana

Ime i prezime: Ilija Brajković

Titula: Partner u full service agenciji Akcija

[divider]Kako radim - Ilija Brajković [/divider]

U koliko sati se budite?

Oko 07:00. Kada idem ranije trčati, onda se pokušam ustati i ranije. Generalno, volim malo duže odspavati, iako razmišljam početi se ustajati što ranije kako bi iskoristio jutarnju tišinu za kvalitetan rad.

Bez čega Vam je nezamisliv početak radnog dana?

Kave. Nije da se ne bih mogao naviknuti na život bez kave, nije da ne bih mogao piti samo čaj, ali jednostavno volim onaj topli gorki okus u ustima rano ujutro, to me razbudi. Po mogućnosti ako je turska, bez mlijeka, s malo šećera :-).

Kako izgleda Vaš ured?

Imamo dva ureda (Split i Zagreb) u kojima ravnomjerno provodim vrijeme. Zagrebački ured još uređujemo tako da se u njemu trenutno nalaze samo osnovne stvari, dok je splitski ured sređen i tu imamo "standardne stvari", poput chillout zone. Volimo stolove organizirati u krug, kako bi imali dosta prostora između. Na stolu obavezno svi imamo dodatni monitor, postolje za monitor i kvalitetnog miša.

Postoji li mobilna aplikacija bez koje ne možete?

Ima ih više: Trello, Viber/WhatsApp, Slack, Pocket, internet bankarstvo…

Android ili iPhone?

Android je samo wannabe iPhone... (smijeh)

Rokovnik ili iPad za bilješke?

Akcija svim zaposlenicima kupuje Moleskine rokovnike kad dođu u tvrtku, imam ga i ja, ali sam jednostavno veliki fan digitalnog. iPad/iPhone su ionako stalno uz mene i puno mi je jednostavnije sve bilježiti u aplikacije, koje su sinkronizirane i te podatke imam dostupne na svim uređajima. Bilješke sa sastanka pišem u Evernote, taskove u Trello/ActiveCollab.

Omiljena hrana za ručak?

Janjetina! Mene je jedna kolegica prozvala "Nenadjediv" s obzirom na količinu hrane koju jedem, ali generalno jedem ono što mi se u tom trenutku jede.

Slušate li glazbu dok radite?

Stalno imam slušalice na ušima i u većini slučajeva slušam EDM, live setove s festivala. Koliko god to čudno zvučalo, elektronsku glazbu slušam i u 08:00 jer me najbolje razbudi. U 10% slučajeva slušam sve ostalo, ovisno o raspoloženju.

Vaša tajna za produktivan radni dan?

Sam u uredu, nitko ne zove. To najčešće bude nakon 16:00 ili vikendom.

U koliko sati obično napuštate ured?

Radim dosta tako da nikada ne napuštam ured u 16:00. Ranijim izlaskom smatram 20:00 (i to se dogodi ako imam privatne obaveze), ali generalno pokušavam izaći oko 22:00 tako da legnem u barem normalno vrijeme.

Knjiga koju trenutno čitate?

The Snowball – Warren Buffett and the Business of Live.

Poslovni put Vam ne pada teško kada putujete u...?

Slavoniju, jer me uvijek oduševi. Nažalost, prerijetko putujem na istok, većinom sam dijete A1 na relaciji Zagreb-Split. Zadar mi je također super.

Podatak o vama koji ljude obično iznenađuje?

Pokušavam jesti raznovrsno i ne samo meso (smijeh)

Idealan način za opuštanje na kraju još jednog napornog radnog dana?

Čitanje knjiga ili članaka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram