Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2014

Twitter u trećem kvartalu bilježi neto gubitak od 175 mil. dolara

Društvena mreža Twitter jučer je izvijestila o snažnom rastu prihoda i broja korisnika u trećem kvartalu...

U trećem je kvartalu broj aktivnih korisnika Twittera porastao za 23% u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 284 milijuna, nešto sporije u odnosu na prethodno tromjesečje, kada je, zahvaljujući svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, broj korisnika porastao za 24%.

U trećem su tromjesečju prihodi te društvene mreže porasli za 114%, na 361 milijun dolara. No, gubitak kompanije dosegnuo je 175 milijuna dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosio 64,6 milijuna dolara.

Pritom je za 7% palo prosječno vrijeme koje korisnici provode na toj društvenoj mreži, što je pokazatelj koji se pažljivo prati jer upućuje na angažman korisnika. A pad tog pokazatelja navodi na zaključak da kompanija ima poteškoća u održavanju interesa postojećih i privlačenju novih korisnika.

Premda je izvršni direktor Twittera Dick Costolo poručio da je treći kvartal financijski bio vrlo uspješan, cijena dionice te društvene mreže potonula je jučer više od 9%, na 44 dolara.

Ulagače su, naime, razočarale i procjene Twittera da će u četvrtom tromjesečju ove godine ostvariti prihode između 440 i 450 milijuna dolara, što je manje od procjena analitičara, s obzirom da se radi o blagdanskom kvartalu, kada je potrošnja, kao i uporaba usluga kakve pruža Twitter najveća, prenosi HRT.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram