Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2014

Rajićeva RALU logistika počela graditi centar vrijedan 150 milijuna kuna

RALU logistika poduzetnika Luke Rajića uz prisustvo predstavnika lokalnih vlasti obilježila je početak izgradnje prve faze logističko-distributivnog centra vrijednog više od 150 milijuna kuna u mjestu Rugvica, nadomak Zagreba....

Svečanost otvaranja gradilišta,veličine gotovo 120.000 kvadrata, uveličali su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te načelnik Općine Rugvica Ivan Remenar koji su zajedno s predsjednikom Uprave RALU logistike Zvonimirom Šćurecom postavili kamen temeljac te tako simbolično obilježili početak radova.

„Ovo je trenutačno jedna od najvećih investicija u privatnom sektoru u Hrvatskoj, u potpunosti financirana privatnim kapitalom i za RALU predstavlja ključan preduvjet za ostvarenje vizije o vodećem dobavljaču integrirane logističke usluge u hladnom lancu u regiji jugoistočne Europe. RALU tranportne usluge obavlja diljem cijele Europe i Rusije, a pojačavanjem logističkih kapaciteta našim ćemo klijentima pružiti kompletno logističko rješenje na najvišoj razini kvalitete. Izgradnja logističkog centra znači i dodatna zapošljavanja, pa u sljedećim godinama namjeravamo uz postojećih 300 zaposlenikazaposliti još oko 200 osoba“, rekao je predsjednik Uprave RALU logistike Zvonimir Šćurec.

Prva faza izgradnje RALU centra obuhvaća najmodernije skladište kapaciteta preko 12.000 paleta pod temeperaturnim režimom za robu u smrznutom (-25 C) i svježem režimu (0-8 C), s16 utovarno-istovarnih rampidok će secross dock i prostor za komisioniranjeprostiratina više od 3.000 m2. Time se ujedno osigurava mogućnosti za dodatne usluge kao što su promo-pakiranja proizvoda, pakiranje više proizvoda u folije, kartone te limenu ambalažu, vaganje neegaliziranih proizvoda s lijepljenjem cijene i težine za određene kupce, pružanje uluga carinskog i trošarinskog skladišta i sl. U centru će biti implementirana vrhunska tehnologija za skladišno poslovanje – od SAP WMS-a (Warehouse Management System), pa do tehnologija prepoznavanja glasa, odnosno glasovnog biranja (Pick by Voice), a zahvaljujući jednom od glavnih dobavljača na projektu kompaniji EHO d.o.o. u kompleksu će biti ugrađeni najmoderniji rashladni uređaji eminentnih svjetskih proizvođača.

Osim skladišta u sklopu RALUCentra nalazit će se i interni servis kamiona, praonica kamiona te stanica za točenje goriva kao i parkiralište za kamione transporta i distribucije, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram