Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2014

Što se to događa: Samsung bilježi pad operativne dobiti od 60 posto!

Južnokorejski tehnološki div Samsung u problemima - u najavi poslovnih rezultata za treći kvartal, vodstvo kompanije najavilo je pad kvartalne operativne dobiti za gotovo 60 posto na 3,8 milijardi dolara...

Tako će pad operativne dobiti za 60 posto u proteklom tromjesečju biti četvrti kvartal zaredom kako kompanija bilježi pad zarade na godišnjoj razini. To će ujedno biti najmanja dobit te kompanije od drugog kvartala 2011. godine i znatno manja od očekivanja analitičara.

Samsung na godišnjoj razini također očekuje pad dobiti - prvi od 2011. godine.

Iako suvereno vlada globalnim smartphone tržištem, analitičari upozoravaju kako Samsungov udio pada već dva kvartala u korist Applea i sve popularnijih kineskih brendova kao Xiaomi i Lenovo.

I dok se prodaja Samsungovih mobitela usporava, taj tehnološki div u ponedjeljak je najavio ulaganje od 14,7 milijardi dolara u novu tvornicu čipova u Južnoj Koreji, što će biti najveće ulaganje u jedan pogon u povijesti kompanije.

U Samsungu očekuju da će njihovi kapaciteti za proizvodnju čipova biti povećani za dva do tri posto, a nova bi tvornica trebala biti izgrađena do druge polovine 2017. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram