Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2014

Samsung pokušava preduhitriti Apple s lansiranjem Galaxy Note 4

Samsung Electronics Co. izjavio je u srijedu da će njihov najnoviji pametni telefon Galaxy Note 4 krajem mjeseca krenuti u prodaju u Kini i Južnoj Koreji. Time će Samsung pokušati steći prednost pred Appleovim novim iPhoneom...

Samsung je najavio da će sva tri južnokorejska mobilna operatera u petak započeti s prodajom spomenutog telefona. Kineski mobilni operateri će ih slijediti krajem ovog mjeseca.

Ovo će biti prvi put da je ta tvrtka započela prodaju novog pametnog telefona u Kini umjesto na drugim velikim tržištima.

Appleov iPhone 6 još nije stigao na tržište Kine, zemlje s najvećom svjetskom populacijom. Unatoč tome, Apple Inc. je u prva tri dana od početka prodaje uspio prodati 10 milijuna mobilnih telefona modela iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

Rani početak prodaje u Kini posljedica je izazova s kojima se Samsung suočava na nekoliko fronti. Prodaja u najvažnijem sektoru mobilnih telefona počela se smanjivati, a lokalne marke u Indiji i Kini počele su nagrizati njihov profit s jeftinijim modelima telefona.

Appleov novi iPhone 6 dolazi s većim ekranom od prethodnih modela, čime je eliminirao ključnu prednost koja je privlačila kupce Samsungovim Galaxy modelima.

Ekran od 4.7 inča kod iPhonea 5 povećan je na 5.5 inča kod iPhonea 6 Plus.

Dijagonalna dužina ekrana Galaxy Notea 4 iznosi 5.7 inča, što je samo malo više od najvećeg iPhonea. Serija Note dolazi s pisaljkom za bilješke i crtanje koju Samsung naziva "S Pen''.

Samsung je odgodio predstavljanje novog Note modela telefona nakon što je Apple najavio da će iPhone 6 imati veći ekran. Galaxy Note 4 namjerava početi s prodajom u SAD-u 17. listopada.

Samsung je također najavio da će krajem listopada krenuti prodaja Galaxy Note Edgea kojemu bočna strana služi kao dodatni ekran za prikaz informacija o vremenu, sata i menija, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram