Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2014

Nakon INA-e i HT najavio povlačenje s Londonske burze

T-Hrvatski telekom (HT) je objavio da je od Londonske burze i Agencije za uvrštenje Ujedinjene Kraljevine zatražio prestanak uvrštenja i prekid trgovanja dionicama, odnosno globalnim potvrdama depozitara - GDR-ovima HT-a na Londonskoj burzi (LSE)...

Za prestanak GDR programa i uvrštenja GDR-ova (globalne potvrde depozitara) na Londonskoj burzi kompanija se odlučila zbog njihovog malog broja u opticaju te niskih volumena trgovanjanjima, zbog čega se daljnje uvrštenje na Londonskoj burzi ne procjenjuje troškovno opravdanim, navode iz HT-a u objavi putem Zagrebačke burze.

HT je početkom srpnja najavio povlačenje svojih GDR-ova s Londonske burze, kada su depozitaru za svoje GDR-ove JPMorgan Chase Bank-u (JPM) uputili obavijest o raskidu Ugovora o pohrani za GDR-ove.

Do prestanka uvrštenja, imatelji GDR-ova moći će ih otkazati i konvertirati kod JPMorgana u dionice ili zadržati GDR-ove i pričekati isplatu njihove dolarske protuvrijednosti, podsjećaju iz HT-a. Istodobno naglašavaju kako dionice HT-a ostaju uvrštene i njima se i dalje trguje na Zagrebačkoj burzi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram