Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2014

Kinezi nude poticaje za kupnju električnih automobila

Uslijed novog pokušaja vlade da što veći broj vozača sjedne za volan ''zelenih'' automobila, kineski proizvođači rade na tome kako bi se njihova proizvodnja usmjerila ka automobilima koji su ekološki prihvatljivi...

Određen broj domaćih proizvođača povećao je tako svoje investicije za najmanje 5% u cilju dodatnih istraživanje i razvoja automobila koji bi se pokretali novim vidovima tzv. ''čiste'' energije. Jedna od tih kompanija je i Chang'an Automotive.

''Imamo šest tisuća vozila koja idu na ''čistu'' energiju i koji se nalaze na cestama više od deset kineskih gradova. Krajem ove godine, naš novi model, koji se u potpunosti pokreće na električnu energiju i koji je razvijen kao dio naše serije imena EADO, bit će na tržištu. Vjerujem kako će uz snažnu podršku državnih mjera i naravno kontinuirano istraživanje razvoj automobila koji idu na čistu energiju još više obećavati", naglasio je Zhang Baolin, predsjednik navedene tvrtke.

Kineska vlada je objavila niz mjera, uključujući i nove subvencije za kupce zelenih automobila. Od ovog tjedna će tako kupci zelenih automobila imati 10% porezme plakšice pri kupnji te vrste vozila. Program subvencioniranja trajat će do kraja 2017, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram