Zatvori
Poslovni Puls
04/08/2014

Nissan i Mitsubishi zajedno proizvode mali električni automobil

Nissan i Mitsubishi formirali su zajedničko poduzeće za razvoj malog električnog vozila do 2016-2017, čija bi cijena trebala biti oko 10 tisuća eura...

Nissan, koji je 2010. predstavio svoj prvi električni automobil, model Leaf, do sada je širom svijeta prodao 124.000 primjeraka ovog automobila.

U kompaniji ističu da, iako je Leaf najprodavanije električno vozilo u Europi, prodaja bila bolja kada bi mreža stanica za punjenje bila razvijenija. Inače, ovo vozilo s jednim punjenjem prelazi i do 190 kilometara.

Kao drugi razlog nezadovoljavajuće prodaje modela Leaf, Nissan navodi i visoku cijenu. Iako je 2013. Nissan snizio cijenu ovog automobila na europskom tržištu, ona se u prosjeku i dalje kreće oko 25.000 eura.

Kompanija Mitsubishi također ima iskustvo u proizvodnji električnih automobila.

Model iMiEV s radijusom kretanja od oko 150 km predstavljen je 2009. godine, ali je također bio skup i nije postigao značajnije prodajne rezultate.

Dvije kompanije vjeruju da bi novi zajednički model na električni pogon ostvario bolje prodajne rezultate s obzirom da bi njegova cijena trebala iznositi oko 10.000 eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram