Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2014

Da li je Solo savršeni online servis za izradu računa?

Startupovi su postali popularni i kod nas, nije rijetkost pisati o zanimljivim idejama mladih poduzetnika, no ovaj puta pišemo o već u potpunosti realiziranom projektu koji je na našem tržištu više od godinu dana...

Riječ je o web servisu za izradu računa Solo koji je u veljači 2013. godine krenuo kao start up poduzetnika i inženjera informatike Matije Matečića koji ga je u potpunosti samostalno izradio, od programerskih funkcija do dizajnerskog izgleda.

Znajući da iza projekta stoji jedan čovjek još više budi znatiželju jer je Solo servis na svjetskoj razini kada je u pitanju funkcionalnost, izgled, ali i korisnička podrška. Do tri računa mjesečno servis je u potpunosti besplatan sa svim svojim funkcijama, a Solo paket za više od tri računa iznosi tek 49 kn.

"Svakoga mjeseca izdajemo jednu veliku nadogradnju servisa koja je najčešće rezultat osluškivanja želja naših korisnika. Svaka nadogradnja je besplatna i trudimo se zadržati istu cijenu 49 kn, a ponuditi uvijek više", ističe osnivač Matija Matečić.

Svi računi i ponude imaju profesionalan izgled, može se dodati logo, sken pečata i potpisa i detaljni podaci o biznisu. Na svaki račun se može dodati i fiksnu napomena koja se pojavljuje na dnu. Za pristup sustavu dovoljan je web preglednik, veza na Internet i uredski printer. Svi računi se automatski spremaju u PDF za lakše slanje klijentu direktno iz sustava putem e-maila ili za printanje.

No, Solo je mnogo više od običnog generatora računa. On prati poslovanje poduzetnika tako da evidentira kupce, prikazuje izvješća, sprema PDF kopije računa i drži poslovanje pod kontrolom. Posebno pregledno i korisno je praćenje statusa računa koji mogu biti otvoreni, poslani, opomenuti, stornirani ili plaćeni. Solo, iako prilagođen zakonu o fiskalizaciji, nije zamjena za računovodstvo, ali nudi korisnu preglednost i automatizaciju po vrlo povoljnoj cijeni. Nedavno je dodan i kalendar.

"Svakodnevno primam nove ideje za poboljšanje servisa, a većina ih je i ubačena. Dosad nije bilo problema u razvoju, barem ne vrijednih spomena. Naravno, cross-browser kompatibilnost uzme najviše vremena kod razvoja, stoga mogu reći da mi je vrijeme jedini izazov - njega uvijek premalo. Radije ću nešto razvijati mjesec dana pa da ispadne kako treba nego si pucati u nogu s bugovitim rješenjem. Bitno je da se napravi dobar temelj pa kasnije nije problem nadograđivati servis novim opcijama", ističe Matečić.

Kako bi još više olakšao izradu računa, web servis za račune Solo automatski sprema klijenta nakon što ga prvi puta se unese u račun. Kod izrade novog računa, klijenta možeš odabrati iz padajuće liste. Ista stvar je i s uslugama koje se pišu na računu. Da stvar bude još lakša, listu postojećih klijenata u Excelu možeš jednim klikom importirati u Solo. Iako je servis prilično impresivan i bogat opcijama, Matečić uvijek razmišlja kako ponuditi više, za svojih trenutnih 1400 korisnika, a za istu cijenu. Za Poslovni Plus najavio je planove za razvoj:
"Ove godine imam u planu uvesti API podršku i napraviti mobilnu verziju servisa, a svakako bi pomogao i dodatni kapital za zapošljavanje novih ljudi - prvenstveno podrška jer svakodnevno imamo upite korisnika oko korištenja servisa. U planu su nam i korisnički webinari, besplatni web seminari o korištenju serisa za postojeće, ali i nove zainteresirane korisnike."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram