Zatvori
Poslovni Puls
11/07/2014

Kina će poticati kupovinu električnih automobila

Kina će u sklopu širenja Državnih mjeera za rast prodaje vozila kupce električnih automobila osloboditi poreza na kupnju, u srijedu je odlučeno na izvršnom sastanku Državnog vijeća...

Od 1. rujna do kraja 2017., vlada će odustati od poreza za kupnju vozila s pogonom na novu energiju, što se odnosi na sve električne automobile i hibridna vozila u Kini, rečeno je na sastanku kojeg je predvodio premijer Li Keqiang.

Razvoj takvih vozila je od kritične važnosti za olakšavanje kineske ovisnosti o energiji, borbi protiv zagađenja zraka, poticanja lokalne potražnje i brizi o automobilskoj industriji, rečeno je na sastanku.

Budući da vodi brigu o lokalnoj automobilskoj industriji i zaštiti okoliša, poticaji će ostvariti obostranu korist u sektoru.

Vozila s pogonom na novu energiju su važni za kinesku energetsku neovisnost i zato će Peking "posvetiti više izvora za njihovo promicanje.", rekao je Cai Linlin, viši auto analitičar u Šangaju.

"Odricanja su iznad očekivanja, jer je vlada već najavila donošenje brojnih plitika prije početka prodaje električnih vozila.", rekao je Cai.

Na kineskim cestama se nakon pet godina promoviranja nalazi oko 70 tisuća vozila s pogonom na novu energiju, što je daleko manje od vladinog plana od 500 tisuća do 2015, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram