Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2014

U Istri otvoren prvi hrvatski vodeni park

Prvi hrvatski vodeni park "Istralandia" svečano je otvoren u općini Brtonigla u Istri. Ta deset milijuna eura vrijedna investicija porečkog poduzetnika Branka Kovačića stvorila je osamdeset radnih mjesta...

"Istralandia", koja se za javnost otvara u subotu, zauzima 80.000 četvornih metara i nudi brojne atrakcije, među kojima su najveći bazen s umjetnim valovima na Sredozemlju, najviši toranj, bazeni za odrasle i djecu. Voda je isključivo iz podzemne bušotine slatke vode, 90% se nakon upotrebe reciklira, a 10% ide u biološki pročistač.

Vodeni park su rezanjem vrpce otvorili vlasnik Branko Kovačić, ministar turizma Darko Lorencin i istarski župan Valter Flego, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika.

"S obzirom na to da je Istra najjača turistička destinacija u Hrvatskoj, rodila mi se ideja da osmislim projekt koji nedostaje u ponudi, osobito u segmentu zabave, sporta i razonode", kazao je Kovačić dodavši kako u turizmu nije više dovoljno imati samo kvalitetne hotele, kampove, apartmane i kvalitetnu hranu, već je potrebno ponuditi i aktivan odmor. Otvorenje "Istralandie" je iznimno važan čimbenik u razvoju turizma, pogotovo sezonskog, budući da će taj vodeni park biti otvoren od početka lipnja do sredine rujna, rekao je Kovačić, koji već ove sezone očekuje 100.000 gostiju.

Vodeni parkovi već su godinama poznat i atraktivan turistički proizvod u svijetu, rekao je i dodao da ih u Italiji ima više od sto, a na području Hrvatske, Slovenije i okolice do danas nije postojao nijedan.

Ministar Lorencin je istaknuo da je to veličanstven pothvat koji dokazuje da se može uspjeti pod uvjetom da investitor raspolaže znanjem, upornošću, trudom te kreativnošću, koja je ključna u poduzetništvu.

Župan Flego je rekao da je taj vodeni park dobar primjer kako se iz krize može izaći samo inovacijama, radom i zajedništvom, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram