Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2014

Hrvatski agro-startup Agrivi prisutan i na nigerijskom tržištu

Agrivi, hrvatski startup sa sjedištem u Londonu, pokrenuo je ekspanziju na nigerijsko tržište u suradnji s nigerijskom tvrtkom Goldridge Development Company...

Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi, i Okey Nwamadi, direktor tvrtke Goldridge Development Company, potpisali su ugovor o distribuciji za nigerijsko tržište.

Nigerija, druga po veličini ekonomija u Africi, je velika poljoprivredna zemlja s više od 60% od 170 milijuna stanovnika zaposlenih u poljoprivredi. Čak 94% od 28 milijuna poljoprivrednih proizvođača su mali proizvođači koji obrađuju manje od 10 hekatara, dok preostali dio čini 1.7 milijuna poljoprivrednih proizvođača srednje veličine.

Agrivi je nedavno lansirao podršku za 11 različitih jezika, čime je postao dostupan poljoprivrednicima u 130 zemalja na njihovom nativnom jeziku i trenutno planira snažnu ekspanziju na svjetsko tržište.

Agrivi pomaže poljoprivrednim proizvođačima povećati produktivnost i profitabilnost proizvodnje. Uz pomoć baze znanja poljoprivrednih procesa za više od 60 različitih kultura, poljoprivrednici planiraju i prate sve aktivnosti i troškove proizvodnje, te pomoću naprednih izvještaja i analiza donose odluke bazirane na stvarnim podacima kako bi unaprijedili proizvodnju.

Kako bi uklonili rizike smanjenih prinosa uzrokovanih bolestima i štetnicima, Agrivi detektira mogućnosti pojave bolesti i štetnika za svako polje i upozorava poljoprivrednike kako bi pravovremeno reagirali i poduzeli mjere zaštite. Pravovremena reakcija poljoprivrednicima osigurava puni prinos i veći prihod, te donosi uštede, jer zakašnjela tretiranja zahtijevaju više zaštitnih sredstava što predstavlja značajno veći trošak.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram