Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2014

Hrvatski startup Repsly osigurao investiciju od 1,25 milijuna dolara!

Repsly, do nedavno poznat pod imenom Salespod, osigurao je 1,25 milijuna dolara investicije od Lauchpad Venture grupe iz Bostona, zatim First Beverage grupe iz Los Angelesa, te K5 Venturesa iz Njemačke...

Repsly, osnovan u Hrvatskoj pod imenom Salespod 2010-te, trenutno koristi preko 200 tvrtki u više od 40 zemalja. Nike Golf, L'Oreal, KIA Motors, Keune, Philips, Franck su samo neki od klijenata koji koriste Repsly za mobilno prikupljanje i analizu podataka i unaprijeđenje terenskih aktivnosti.

Tom First, član uprave First Beverage Ventures i osnivač Nantucket Nectarsa izjavio je da se grupa zainteresirala za Repsly jer se radi o odličnom rješenju za tvrtke koje se bave prodajom robe široke potrošnje kroz maloprodajne kanale. „Veselimo se što smo postali dio Repslya, ne samo zbog velikog utjecaja koji on ima na tvrtke koje se bave prodajom hrane i pića, nego i zato što je mogućnost primjene u svim vrstama terenskih djelatnosti ogromna.“

Repsly će investirana sredstva iskoristiti za financiranje rasta. „Razvili smo proizvod koji značajno unapređuje provođenje terenskih procesa i mnoge tvrtke u svijetu su to prepoznale.“ rekao je osnivač i predsjednik uprave Marko Kovač. „Ova runda investicije će nam omogućiti agresivnije širenje glasa o Repslyu i brži rast.“ Na poziciji direktora marketinga nedavno je angažiran Richard April čiji je primarni zadatak izgradnja prodajno-marketinške infrastrukture.

Tim Curran, član uprave Repslya i Launchpad Venture grupe, rekao je: „Pratim i savjetujem Repsly već više od godinu dana, jer su me privukle reference i izrazito pozitivna iskustva klijenata, troznamenkasti organski rast prihoda i vrlo kvalitetno rješenje koje nadilazi očekivanja ciljane tržišne."

Uz širenje marketinškog dijela tvrtke u Bostonu, u planu je i povećanje razvojnog tima u Zagrebu.Osim toga, važno je napomenuti da većinsko vlasništvo nad tvrtkom i proizvodom i dalje ostaje u Repsly (izgovara se Repsli) je tvrtka koja se bavi razvojem poslovnog rješenja i pružanjem usluge prema software-as-a-service modelu (SaaS). Fokusirana je na optimizaciju rada terenskih djelatnika i njihovih menadžera.

S korisnicima u preko 40 zemalja, Repsly se fokusira na terenske timove koji ciklički obilaze svoje klijente i provode aktivnosti poput unapređenja prodaje, istraživanja tržišta, naručivanja ili redovitih servisa i održavanja. Prepoznat od strane inovativnih malih tvrtki, ali i poznatih brendova, Repsly korisnicima pomaže u povećanju efikasnosti terenskog rada i značajno pojednostavljuje prikupljanje i analizu podataka. Pred nekoliko godina Repsly (tadašnji Salespod) primio je prvu investiciju koju je vodio Saša Cvetojević, član CRANE-a ( Hrvatske mreže poslovnih anđela) i jedan od najaktivnijih regionalnih investitora u projekte u ranoj fazi razvoja.

Za više podataka posjetite www.repsly.com.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram