Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2014

Na Hvaru održana druga Startup Island konferencija

Uz pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, održana je druga po redu Startup Island konferencija u gradu Hvaru. Konferenciju je organizirao Zagrebački inkubator poduzetništva u suradnji sa londonskim Seedcampom, te uz potporu sponzora Erste Bank, CRANE, LAUNChub, HAMAG-Bicro, Ministartvo poduzetništva i obrta, Tech.eu, te Pasadena.si...

Startup konferencija ugostila je ugledne domaće i strane predavače koji su se rado odazvali jednoj od najatraktivnijih i najsunčanijih konferencija u regiji. Nakon što su svi sudionici, njih oko stotinjak, došli na Hvar cjeloviti program konferencije započeo je od jutarnjih sati u petak te trajao do subote predvečer. Na početku konferencije održan je Mini Seedcamp pod vodstvom Carlos Eduardo Espinala, partnera u Seedcampu. Svoje su ideje predstavili startup- ovi iz regije:

HockeyCoachVision, aplikacija koja olakšava rad trenerima hokeja na način da putem tableta ili mobitela mogu unositi vježbe i taktike koje kasnije igrači proučavaju i uvježbavaju.

Kickshops, platforma za izradu kvalitetnih web shopova za sve vrste uređaja, plaćanje se vrši u obliku male naknade nakon svake uspješne prodaje.

Restoranko, online rezervacijski sustav koji olakšava odabir i proces rezervacije stola u željenom restoranu.

Sportie, društvena mreža koja okuplja perspektivne sportaše i povezuje ih sa sportskim managerima i na taj način povećava šanse za uspjeh.

Vipbit, aplikacija koja dodaje mogućnost plaćanja vaših usluga i proizvoda sa bitcoin valutom.

AuThink aplikacija predstavlja rješenje sa samo jednim ciljem, a to je pomoći djeci s autizmom i njihovim roditeljima koristeći modernu tehnologiju.

Colombio, aplikacija koja novinarima olakšava posao u pronalasku novih informacija, a korisnicima pruža priliku da zarade objavljujući vlastite vijesti i slike koje novinari kupuju za malu naknadu.

GuestEngage omogućuje hotelijerima da na brz i efikasan način organiziraju rezervaciju aktivnosti u sklopu hotela.

Uplug, nova generacija dizajnerskih utičnica za struju, koja osim klasične utičnice ima i dva USB konektora namijenjena za punjenje vaših „gadgeta“.

Strani predavači poput Colette Ballou, direktorice Ballou PR, Vitalya Golomba, CEO Keen.com, Jeff Lynna, suosnivača crowdinvesting platforme Seedrs.com, Michaela Backesa, pokretača inkubatora Liquid Labs i drugih uglednih imena dali su mnogo vrijednih savjeta timovima koji su prisustvovali konferenciji što se i moglo primijetiti na temelju mnogih pitanja koje su sudionici postavljali tijekom njihovih prezentacija.

Teme okruglih stolova bile su „Inovacije od korporacija do startupa“, „Promjene u investicijskom okruženju u Europi“ i „Države i startupi – prijatelji ili neprijatelji?“ gdje su osnivači zajedno s ostalim predavačima konferencije raspravljali o navedenim temama te davali prijedloge za rješenja određenih problema koji se pojavljuju u navedenim segmentima.

Svoj interes za najtalentiranije pokretače projekata iz regije pokazali su i strani investitori.

Osim Seedcampa, jednog od vodećih globalnih akceleratora, u radu konferencije sudjelovali su i Nenad Marovac, osnivač i direktor britansko-američkog VC fonda DN Capital, Christian Thaler-Wolski iz jednog od najjačih europskih fondova Wellington Partners te Stanislav Sirakov iz bugarskog fonda Launchub. Pokretači startupa imali su jedinstvenu priliku u ugodnom okruženju "otočke" konferencije razgovarati sa stranim investitorima o svojim projektima.

U sklopu Startup Island konferencije u suradnji ZIP-a i mStarta najavljen je i mStart Ultra Haktječaj, spoj hackathona i natječaja. Cilj je da mladi timovi u dva tjedna pokažu maksimum svojih vještina te ponude rješenje koje će ih odvesti do vrijednih nagrada.

Opći je dojam sudionika i partnera da je konferencija bila više nego uspješna pa ZIP očekuje još bolje izdanje konferencije 2015. godine.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram