Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2014

Google i Virgin Galactic u zajedničkoj misiji "svemirskog" interneta?

Najveća internetska kompanija i "svemirski" startup britanskog poduzetnika Richarda Bransona nalaze se pred potpisivanjem velikog partnerskog ugovora...

Google i Virgin Galactic pokrenuti će zajednički joint - venture projekt koji neće biti vezan uz ljudska putovanja u svemir, već uz inovativnu tehnologiju za širenje pristupa internetu na onim dijelovima svijeta gdje tradicionalne veze nisu moguće.

Kako javlja Sky, Google će u zajednički pothvat uložiti na "stotine milijuna dolara", a navodno će u Virgin Galactic ubrizgati 30 milijuna dolara u zamjenu za udio od 1,5 posto. Virginovu tehnologiju koja je razvijena za potrebe svemirskog turizma Google želi iskoristiti za širenje pristupa internetu. Detalji nisu otkriveni, ali šuška se kako Google želi lansirati 180 satelita u zemljinu orbitu.

Istovremeno, Virgin Galactic će uskoro započeti s prvim komercijalim sub-orbitalnim letovima. Prvi bi se trebao dogoditi već krajem ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram