Zatvori
Poslovni Puls
19/05/2014

Procvat mobilnog interneta u Kini

Mobilni internet u Kini postaje isplativ posao, a poboljšanje infrastrukture telekomunikacija je jedan od najvažnijih doprinositelja tome, stoji u izvješću objavljenom u četvrtak...

Ukupni prihodi u sektoru mobilnog interneta su u 2013. dostigli 108,3 milijarde juana (17,8 milijardi USD), stoji u Kineskom izvješću o razvoju interneta za 2014, kojeg su zajedno izdali Internetsko društvo Kine (IDK) i Kineski centar za internetske podatke (KCIP).

Kina ima više od 500 milijuna korisnika mobitela s internetom, a najnapredniji pretplatnici su u prosjeku koristili oko 1,6 Gb podataka svakog mjeseca u prošloj godini, stoji u izvješću.

"Kineski korisnici interneta prelaze sa stolnih računala na mobilne uređaje.", rekao je Xhi Xiansheng, zamjenik glavnog tajnika IDK-a.

Shi je širenje poslovanja mobilnog interneta pripisao poboljšanju osnovnih internetskih postrojenja u zemlji.

Od kraja trećeg tromjesečja prošle godine, 130 milijuna domaćinstava je imalo pristup optičkom širokopojasnom internetu, a 3G mobilni internet je pokrivao sve gradove.

Zajedno s razvojem mobilnog interneta, pametni telefoni su doživjeli ubrzani rast. Prošle godine je isporuka pametnih telefona porasla za 64,1 posto na 318 milijuna uređaja.

U isto vrijeme, isporuka nosivih uređaja, kao što su pametni satovi i naočale, doživjele su vrhunac od 5 milijuna uređaja u 2013, a očekuje se kako će dosegnuti broj od 40 milijuna do 2015., sudeći po podacima objavljenim na iresearch.com.cn, stranici koja promatra događanja na internetu.

Ruan Jingwen, izvršni direktor stranice, je izjavio kako će uz nosive uređaje, pametni proizvodi za liječenje i prijevoz u budućnosti također doživjeti procvat .

Međutim, izvješće upozorava kako će manjak nadzora nad mobilnim internetom rezultirati sigurnosnim propustima, posebice na android platformama.

Prošle godine je uočeno oko 703 tisuće štetnih aplikacija za mobilni internet, što je za 4,3 puta više u odnosu na 2012. Širenje mobilnih virusa će postati lakše kada se slučajno skinu takve aplikacije.

Zhou Zhen, viši analitičar u KCIP-u, je rekao kako će unatoč brzom rastu mobilnog interneta u Kini, sigurnosna pitanja postati goruće pitanje koje treba rješavati pažljivo, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram