Zatvori
Poslovni Puls
22/04/2014

Hrvatska video igra "The Red Solstice" na Kickstarteru prikupila 335.400 kn

Hrvatski tim Ironward preko vikenda je zaključio Kickstarter kampanju za svoju računalnu igru "The Red Solstice" prikupivši od 1504 donatora diljem svijeta 335.400 kuna kapitala...

Ovaj projekt dobio je i veliku podršku struke. Igru "The Red Solstice" podržalo je niz veterana industrije, i to pojedinačnim donacijama od 20.000 pa sve do 55.000 kuna.

Donaciju od gotovo 20.000 kuna dao je Croteam, svjetski najpoznatiji tim za proizvodnju računalnih igara iz Hrvatske, rekao je voditelj tima Ironward Hrvoje Horvatek. Dodaje da ih je obilnom donacijom podržao i studio Monochrome games koji je lani bio među najboljim malim izdavačima na svijetu.

Poslovni hr. neslužbeno doznaje i da je novu hrvatsku računalnu igru, koja će postati prvi hrvatski strateški RPG i jedna od prvih igara u tom žanru na svijetu, podržao Julian Gollop autor X-COM-a, a prije njega i veterani te industrije kao što su Brian Fargo iz inXilea i kreativni direktor Obsidiana Chris Avellone.

Najuspješnija hrvatska računalna igra na Kickstareru dosad je bila "Legends of Dawn", zagrebačkog studija Dreamatrix. Ona je uspjela prikupiti 262.000 kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram