Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2014

Pogledajte kako je bilo na jučerašnjem CISEx Friday sastanku IT izvoznika

Izvoz softvera i nove aktivnosti Osijek software Citya (OSC), bile su glavne teme četrnaestog po redu CISEx Friadaya održanog u osjčekom Old Bridge Pubu. Za ovu su prigodu vrijedni domaćini uz OSC-a pripremili zanimljiv program s brojnim zanimljivim temama vezanim za izvoz softvera, aktivnosti OSC-a, CISEx-a i članica s područa Slavonije...

CISEx Friday ovog je puta uključivao predstavljanje aktivnosti CISEx vezane za industrijsku strategiju i Poduzetnički impuls te predstavljanje tema zanimljivih za članove poput ISO certifikacije.

„Osijek je jedno od najvitalnijih središta softverskog razvoja u Hrvatskoj i uvijek nam je zadovoljstvo doći i naći se s prijateljima iz Osijek Software City koji uvijek imaju zanimljivih tema i aktivnosti o uspješnim izvoznim pričama iz ravne nam Slavonije“, ističe Dražen Oreščnin, predsjednik Upravnog odbora CISEx-a. OSC i lokalne članice Udruge Inchoo, Escape i Mono su također predstavile svoje aktivnosti i projekte, a također je bilo riječi i o sigurnosti osnovnoškolaca na Internetu i financiranju u početnoj fazi razvoja softverskih rješenja.

Brojne su aktivnosti kojima Osijek Software City animira osječku IT zajednicu. Pri kraju je druga sezona Software Startup Academije, koju OSC organizira u suradnji s Microsoftom Hrvatska, a koja za cilj ima educirati polaznike te formirati i mentorirati startup projekte. U tijeku su informativna predavanja za srednjoškolce, održano je prvo u nizu druženja pod nazivom “OSC predstavlja…”, odnosno događanje na kojemu se predstavljaju tvrtke i startupi te savjetuju i informiraju svi zainteresirani o razvoju poslovnog pothvata, financiranju, preprekama u poslovanju i putu do uspjeha. U suradnji s CISEx-om održan je ovaj CISEx Friday, a već za sljedeći mjesec priprema se 3. OSC hackathon, događanje za developere i IT entuzijaste koji u zadanom vremenu timski razvijaju nove softverske projekte.

U pripremi su i razna tehnička predavanja osječkih IT firmi za sve zainteresirane, postoji suradnja s lokalnom upravom i akademskom zajednicom, a ostvareno je partnerstvo i s konferencijama koje nam slijede krajem travnja i u svibnju - OMGcommerce i The U proteklom periodu i CISEx je bio vrlo aktivan. Međunarodne aktivnosti udruge su uključivale zajednički nastup šest članica Udruge na konferenciji Outsource 2 Europe u Švedskoj, predstavljanje Udruge na božićnom domjenku hrvatskih zastupnika u EU parlamentu u Briselu, te nastup na Young Professionals okruglom stolu u okviru Hrvatsko-njemačkog poslovnog foruma u Berlinu. U Hrvatskoj je Udruga zajedno sa svojim članicama također aktivno sudjelovala ili još sudjeluje u brojnim projektima.

Krajem godine smo bili uključeni u u humanitarnu akciju prikupljana računala za osnovne škole „Budi moj komp“. U inicijativi Europske komisije koja se provodi i u Hrvatskoj, pod nazivom „eSkills for New Jobs“, CISEx se kao partner inicijative uključio u projekt serijom besplatnih predavanja u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci  na temu novih mogućnosti i IT poduzetništva. CISEx se uključio i u javnu raspravu o Strategiji industrijskog razvoja RH do 2020. godine. Također, Udruga će ove godine biti i prijatelj Microsoft Windays konferencije, te će sudjelovati u sadržaju konferencije kroz predavanja članica i okrugle stolove. CISEx će i ove godine biti medijski pokrovitelj Weboo+ konferencija i sponzor Shift konferencije.

Za članice Udruge su dogovorene razne pogodnosti od strane sponzora i prijatelja Udruge, poput održavanja European Enterpreneur Network profila od strane Ureda za Transfer Tehnologije Sveučilišta u Splitu, besplatnih kotizacija za konferencije, popusta na edukacije, razne stručne usluge i stručnu literaturu. Ovaj tjedan je potpisan Ugovor s Podatkovnim Centrom Križ po kojem će članice Udruge uz simboličnu naknadu moći koristiti infrastrukturu u oblaku u novom Datacross centru u Članice Udruge su također vrlo aktivne u svojim sredinama, te u organizaciji CISEx Fridayja.

Sljedeći CISEX Friday planiran je za 9.5. u Splitu u organiciji Studa Locastic i uz suradnju drugih članica Udruge u Dalmaciji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram