Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2014

Najbogatiji Rus odustaje od Facebook i Applea i okreće se Kini

Najbogatiji Rus Alisher Usmanov odustaje od ulaganja u američke tehnološke tvrtke, javlja Bloomberg...

Usmanova investicijska tvrtka već je prodala svoj udio u Appleu, navodno vrijedan 100 milijuna dolara, a u tijeku je i značajno smanjenje udjela u Facebooku u kojeg je Usmanov uložio kroz Digital Sky Technologies (DST) investicijski fond čiji je najveći pojedinačni dioničar.

Usmanovov glavni investicijski šef Ivan Streshinskiy kaže u razgovoru za Bloomberg kako se fokus prebacio na azijsko, odnosno kinesko tržište.

"Mi se nadamo da će naše investicije u kineske internetske kompanije donijeti još bolji povrat na ulaganje", rekao je Streshinskiy dovaši kako je Usmanov već uložio u Alibabu, jednu od najvećih svjetskih internetskih trgovina koja uskoro izlazi na Njujoršku burzu nakon čega će imati tržišnu vrijednost koja će vjerojatno premašiti iznos od 150 milijardi dolara.

Usmanov je uložio i u JD.com, još jednu kinesku internetsku trgovinu koja će nakon skorog izlaska na burzu također vrijediti basnoslovnih 20+ milijardi dolara.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram