Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2014

Appleovi proizvodi i "službeno" u Srbiji

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk objavio je da je MTS postao prvi mobilni operater u Srbiji koji je potpisao ugovor sa najvećom kompanijom na svijetu, Appleom...

"iPhone ćemo prodavati prije svega kroz naše pakete", rekao je Ćulibrk i objasnio da to znači da će biti ponuđeni povoljni uvjeti - od velikog raspona cijena do odgođenog plaćanja na rate, tako da će IPhone sebi moći priuštiti "i oni koji su zamišljali da im takav uređaj nije dostupan". Ćulibrk je rekao da očekuje da će IPhone telefoni za 1,5 do dva mjeseca biti u poslovnicama MTS-a, čim se završe testiranja, a zatim i isporuka.

Dodao je da se sa Appleom još razgovara o načinima registracije korisnika i da se očekuje da će se korisnici moći registrirati na adresu Srbije, a ne susjednih država ili SAD-a. Podsjećajući da je Apple danas najvrijednija kompanija na svijetu, sa kapitalizacijom od preko 450 milijardi dolara, Ćulibrk je istaknuo da su u Telekomu veoma ponosni na taj aranžman, koji je potpisan nakon višemjesečnih pregovora, pri čemu je Apple bio vrlo rigorozan u zahtjevima.

Telekom je prvi srpski operater koji će službeno ponuditi proizvode najveće svjetske kompanije na našem tržištu u okviru svojih paketa, javlja Novi Magazin.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram