Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2014

ODLIČNO: EU naredila uvođenje univerzalnih punjača za mobitele!

Europski parlament izglasao je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu direktivu kojom se traži uvođenje univerzalnog punjača za mobitele u roku od tri godine...

Europska komisija će sada trebati definirati što je univerzalni punjač i pod kojim uvjetima će biti nametnuto njegovo uvođenje na tržište. Komisija je pozdravila glasovanje u Parlamentu.

"Današnje glasovanje postavlja temelj za daljnje inovacije i rast u području mobilnih komunikacija. To je sektor koji ima golemi potencijal za rast. Nova pravila omogućavaju uvođenje univerzalnog punjača za mobilne telefone i slične uređaje. To je jako dobra vijest za naše građane i za okoliš", rekao je potpredsjednik Komisije Antonio Tajani, koji je zadužen za industriju i poduzetništvo.

Zemlje članice imat će dvije godine da prenesu direktivu u svoja nacionalna zakonodavstva, a proizvođači će imati još godinu dana da se usklade s pravilima, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram