Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2014

Zaratile konkurentske kineske taxi mobilne aplikacije

KuaiDi, kineska aplikacija za mobitele kojom se poziva taksi, najavljena iz Alipaya za 3. ožujka, prilagodit će svoj plan u skladu s teškoćama koje je izazvao rat cijena između Alipaya i DiDija, drugog pružatelja istih usluga...

Bilo je potrebno smanjiti beneficije, rabat za putnike i dodatke za vozače taksija. Novi plan će dati rezultat 4. ožujka. Idući će dan u Pekingu početi pokusna ponuda besplatne vožnje taksijem za starije osobe.

KuaiDi i Alipay smatraju da - iako je tržište u biti natjecateljsko - konkurencija treba biti društveno korisna, prije nego stvarati nove probleme. Zato su odlučili naglasiti društvenu odgovornost i privremeno odložiti rat cijenama.

Didi i KuaiDi najčešće su korištenje aplikacije ovoga tipa diljem Kine. Slične su aplikacije razvili i ponudili kineski divovi Tencent i Alipay. Obje tvrtke su prijavile zaradu ovih aplikacija od nekoliko milijardi yuana. I vozači i putnici mogu, ukoliko se koriste aplikacijama, na internetski račun dobiti više od deset yuana po jednoj vožnji.

Kako je rat cijenama rastao, pojavio se niz problema. Naime, kako je veliki broj narudžbi dolazio u isto vrijeme, dolazilo je do kolizije narudžbi putem aplikacija. Nadalje, postalo je teže zaustaviti taksi na ulici, posebice starijim osobama jer su taksisti - zbog postotka - birali putnike koji su vožnju osigurali putem aplikacije, javlja CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram