Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2014

Google želi iz temelja promijeniti naše poimanje lozinki

Google je kupio start up koji bi mogao promijeniti način na koji se prijavljujemo na web portale i tako zamijeniti korištenje lozinki...

Kompanija SlickLogin radi na razvoju sustava koji bi puštao jedinstven zvuk kojeg ljudi ne mogu čuti. Aplikacija na telefonu korisnika bi potom primila taj zvuk i natrag poslala signal koji potvrđuje identitet korisnika koristeći GPS lokaciju, Wi-Fi, NFC i Bluetooth kao autentifikaciju. U praksi to znači da je potrebno samo kliknuti na dugme, približiti telefon računalu i unijeli smo jedinstvenu lozinku.

Proizvod nije još lansiran s obzirom da je kompanija osnovana u kolovozu 2013. godine, ali je u rujnu izjavila za portal TechCrunch da surađuje s velikom „međunarodnom bankom“.

Sjedište kompanije nalazi se u Izraelu, a u priopćenju povodom kupovine stoji da Google dijeli njihovo uvjerenje da bi prisutp trebao biti lagan, a ne dosadan i frustrirajući. Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, Google bi mogao u skorije vrijeme omogućiti korištenje ove tehnologije, ali se očekuje kako će to još uvijek biti alternativni način prijave, ali ne i glavni.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram