Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2014

Facebook kupuje WhatsApp aplikaciju za 19 milijardi dolara!

Facebook je upravo najavio svoju najveću akviziciju ikada...

Riječ je o mobilnoj aplikaciji WhatsApp za koju će Facebook isplatiti nevjerojatnih 16 milijardi dolara - od toga 12 milijardi dolara u dionicama Facebooka i 4 milijarde dolara u gotovini. Uz ovo, Facebook će isplatiti dodatne 3 milijarde dolara u dionicama zaposlenicima i dioničarima WhatsAppa u iduće četiri godine.

Podsjetimo, WhatsApp je mobilna aplikacija za slanje besplatnih poruka koja danas ima više od 430 milijuna korisnika. Korisnici WhatsAppa svakog dana pošalju 50 milijardi poruka što je dvostruko više nego u lipnju prošle godine kada je broj poslanih poruka iznosio 27 milijardi.

Analitičari očekuju kako će poruke poslane preko WhatsApp servisa uskoro nadmašiti broj poslanih SMS poruka na globalnoj razini.

Nakon ove akvizicije bit će zanimljivo vidjeti gdje će Facebook uspjeti odvesti WhatsApp koji se spominjao kao jedan od Facebookovih najvećih konkurenata.

A investitori u WhatsApp bit će iznimno zadovoljni jer je tvrtka do sada prikupila samo 8 milijuna dolara vanjskog kapitala - što znači da će većinu od 16 milijardi dolara dobiti upravo suosnivači WhatsAppa Jan Koum i Brian Acton.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram