Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2014

Žestoki pad cijena dionica Twittera zbog loše statistike o broju korisnika

Popularna društvena mreža Twitter jučer je po prvi put objavila svoje poslovne rezultate kao javno izlistana kompanija...

U četvrtom kvartalu Twitterovi prihodi iznosili su 243 milijuna dolara, čime su nadmašena očekivanja većine analitičara s Wall Streeta.

Iste, međutim nije oduševila statistika o anemičnom rastu broja korisnika, kao i o padu vremena provedenom na toj društvenoj mreži.

Twitter je objavio kako ima 241 milijun mjesečnih korisnika, što je rast od samo 3,8 posto u odnosu na prethodni kvartal i najslabiji rast otkad je Twitter počeo s javnom objavom ovih podataka.

Analitičari su u svojim komentarima izrazili zabrinutost da Twitter nikada neće dostići "mainstream" popularnost, što je dodatno srušilo vrijednost Twitterovih dionica za čak 18 posto u after-hours trgovini.

Twitter je za 2013. godinu prijavio gubitak od 645 milijuna dolara čime je samo potvrdio svoj status vječnog "gubitaša".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram