Zatvori
Poslovni Puls
05/02/2014

HGK vodi četiri "mobile" startupa na Mobile World Congress u Barcelonu

Hrvatska gospodarska komora organizira natjecanje za najbolje projekte domaćih tvrtki, timova i pojedinaca namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacija uopće. Pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2014 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija, koja se održava od 24. do 27. veljače...

Na natjecanju, pod nazivom “Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK”, birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove ulaza i kotizacije za “Brokerage Event”, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam.

"Pozivamo tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene telekomunikacijskom tržištu. Prijave za natjecanje primaju se putem elektroničke pošte, na adresu hgkit@hgk.hr, zaključno s 23:59:59, 07. veljače 2014., a moraju sadržavati opis aplikacije ili aplikacija koje se želi predstaviti na MWC-u (ukupno do 1800 slovnih mjesta) te kratki (također do 1800 znakova, s razmacima) opis tvrtke, obrta ili projekta uz obaveznu e-adresu te broj mobitela predstavnika projekta. Uz prijavu treba priložiti i prezentaciju koja će biti predstavljena tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekata na natjecanju. Prezentacija ne smije biti veća od 5 MB. Trajanje predstavljanja je ograničeno na pet minuta po projektu", priopćili su iz HGK.

HGK će od stručnjaka, pobjednika lanjskog natjecanja i čelnih ljudi Udruženja za informacijske tehnologije HGK te predstavnika medija formirati stručni žiri koji će od prijavljenih projekata do 10. veljače odabrati one najbolje za finalno natjecanje, planirano za 11. veljače. Tijekom finala, najbolji projekti će se predstaviti žiriju i publici petominutnim prezentacijama, nakon kojih će žiri odabrati tri najbolja projekta, dok će publika svojim glasovima odabrati još jedan projekt. Predstavnici tih četiriju projekata bit će nagrađeni od strane HGK, odlaskom u Barcelonu na Mobile World Congress 2014.

Finale natjecanja održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, u dvorani na Novoj cesti 7, II. kat, 11. veljače, s početkom u 17 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti na web stranicama Komore, točnije na stranici Udruženja za informacijske tehnologije HGK (http://www.hgk.hr/category/udruzenja/udruzenje-za-informacijske-tehnologije), ili od Igora Škevina, tajnika Udruženja za IT HGK, na e-adresi iskevin@hgk.hr ili na telefon 01/456-1576.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram