Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2014

Styria: Index.hr-u treba omogućiti predstečajnu nagodbu!

U medijski rat između Jutarnjeg lista (EPH) i Index.hr-a umiješala se i Styrija (Večernji list, 24 sata)...

"Medijski koncern Styria pozdravlja svaki napor s ciljem poslovnog opstanka portala Index.hr, u interesu očuvanja pluralizma i slobode medija kao jednog od temelja demokratskog društva. Bez prejudiciranja odluka nadležnih institucija i želje da utječemo na iste, zagovaramo praksu da se svakoj medijskoj kući s poslovnim poteškoćama omogući postupak predstečajne nagodbe, upravo kako bi se omogućio jednaki tretman za sve sudionike industrije, ali prije svega odgovarajući okvir za iznalaženje rješenja koje omogućuje nesmetan nastavak rada i poslovanja", stoji u priopćenju iz Styrije.

Ističući kako ne žele ulaziti u problematiku poslovanja Indexa, u Styriji upozoravaju kako gubitak bilo kojeg značajnijeg medija i svako "sužavanje" medijske scene, neovisno o plaformi i vrsti medija, predstavlja veliki gubitak za industriju, a još više za društvo u kojem živimo.

"Pluralizam medija za nas je presudno jamstvo demokratske zrelosti Hrvatske i adekvatne distribucije svakog oblika moći u našem društvu, osobito moći koja proizlazi iz politike i drugih oblika interesnog djelovanja", zaključuju u priopćenju.

Podsjetimo, nad tvrtkom Index portal, vezanom uz internetski portal index.hr autora Matije Babića, uskoro bi mogao biti otvoren stečajni postupak.

Porezna uprava Ministarstva financija je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu uputila zahtjev s prijedlogom za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Index portal d.o.o., s obzirom da porezni dug te tvrtke iznosi više od milijun (1.055.542) kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram