Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2014

Volkswagen u Sjevernoj Americi ulaže 7 milijardi dolara

Njemački proizvođač automobila Volkswagen najavio je danas da će u idućih pet godina uložiti sedam milijardi dolara u Sjevernu Ameriku kako bi poboljšao prodaju na tom području...

Kompanija će 2016. na američkom tržištu lansirati i novi model sportskog vozila (SUV).

Ponovili su i da do 2018. u SAD-u namjeravaju povećati prodaju na milijun Volkswagena i luksuznog brenda Audija.

Volkswagen dotada želi postati najveći proizvođač automobila u svijetu. Trenutno je treći u svijetu, iza japanske Toyote i američkog General Motorsa.

"Kao grupa investirat ćemo više od sedam milijardi dolara u Sjevernu Ameriku u idućih pet godina", naveo je izvršni direktor Volkswagena Martin Winterkorn.

Volkswagenovo povećanje ulaganja vremenski se poklapa s oporavkom američkog tržišta automobila od višegodišnjeg pada prodaje u razdoblju nakon globalne financijske krize. Analitičari očekuju da će 2013. biti najbolja godina za američko tržište automobila od 2007., s ukupno prodanih gotovo 15,6 milijuna vozila.

Ako se te prognoze ostvare, bit će to snažan oporavak u odnosu na 2009. kada ih je prodano samo 10,4 milijuna.

U prošlom je tjednu Volkswagen izvijestio o rekordnoj prodaji luksuznih brendova Audija, Porschea i Bentleya u 2013., zahvaljujući ponajprije snažnom skoku isporuka na američkom tržištu. Tako je prodaja Audija skočila u SAD-u 13,5 posto, Porschea 21 posto, a Bentleya čak 28 posto, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram