Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2013

Daimler dobio 5 posto udjela u Astron Martinu

Njemački Daimler objavio je da će dobiti do pet posto udjela u luksuznom proizvođaču sportskih vozila Aston Martinu u zamjenu za opskrbu motorima i elektronskim komponentama...

Aston Martin će se udružiti s odjelom Mercedes - AMG njemačkog proizvođača automobila radi razvoja nove generacije V8 motora za sportske automobile.

Sporazum će pomoći Aston Martinu, jedinom globalnom proizvođaču luksuznih automobila koji nije priključen većim proizvođačima, da rasprši troškove razvoja novih ekonomičnijih vozila.

Daimler će dobiti dionice bez prava glasa u Aston Martinu, čiji su vlasnici kuvajtski i ulagači iz private equity sektora. Proces će se odvijati u više faza, kako bude napredovalo tehničko partnerstvo, objavile su u četvrtak kompanije. Pregovori su počeli još u srpnju.

Dva proizvođača automobila također planiraju surađivati u opskrbi elektronskim i električnim dijelovima.

Daimler će prema sporazumu dobiti status promatrača u odboru Aston Martin Holdingsa.

Postojeći dioničari Aston Martina uključuju talijanski privatni equity fond Investindustrial, kuvajtski Adeem Investment, te Prime Wagon, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram