Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2013

Orange telekom i Visa najavili partnerstvo u primjeni beskontatnog plaćanja

Visa Europe i mobilna kompanija Orange najavili su strateško partnerstvo koje predstavlja zajedničku inicijativu s ciljem podizanja svijesti i svakodnevne primjene mobilnog beskontaktnog plaćanja u Francuskoj...

Pokretanje usluge Orange Cash prvi je korak prema širenju dostupnosti inovativnih načina plaćanja. Orange Cash, prvi prepaid proizvod takve vrste u Francuskoj, omogućava Orange korisnicima koji podržavaju NFC tehnologiju* da na pametnom telefonu jednostavno i sigurno beskontaktno plaćaju. Za dizajn i upravljanje Orange Cashom odgovoran je Wirecard Card Solution, član Visa Europe.

Partnerstvo će korisnicima diljem Francuske omogućiti plaćanje proizvoda i usluga korištenjem pametnih mobilnih telefona. U šest mjeseci, do rujna 2013., broj terminala za beskontaktna plaćanja u Francuskoj porastao je za 50 posto.

Klijenti Orange-a moći će preuzeti Orange Cash aplikaciju, kojom će učitavati sredstva na prepaid račune pomoću debitne, kreditne ili prepaid kartice i na taj način odmah beskontaktno kupovati. Za sve kupnje iznad 20 eura, klijentu je omogućeno unošenje osobno kreirane lozinke čime se autorizira transakcija.

Thierry Millet, zamjenik direktora za mobilna plaćanja i NFC, Orange, izjavio je: “Plaćanje putem pametnih telefona nova je opcija koja će opravdati svoju praktičnost u svakodnevnom životu. Pokretanjem Orange Cash, želimo ubrzati usvajanje mobilnog plaćanja među našim klijentima putem jednostavnog rješenja koje nudi mnoge prednosti. Partnerstvo s Visa Europe povećava povjerenje naših klijenata i osigurava prihvaćanje Orange Cash na velikom broju prodajnih mjesta u Francuskoj i inozemstvu."

Sandra Alzetta, izvršna direktorica - Mobile, Visa Europe, izjavila je: "Naše partnerstvo s kompanijom Orange predstavlja značajan korak u prihvaćanju mobilnog načina plaćanja. Ovaj sporazum temelji se na Orange-ovom jedinstvenim iskustvu s NFC tehnologijom i Visinim tehnologijama, kao i na povjerenju u naš brand. Ovo partnerstvo u skladu je s našom strategijom inovacija i omogućuje nam da ponudimo uslugu koja klijentu olakšava svakodnevni život.“

Orange Cash biti će dostupan klijentima Orangea u Strasbourgu i Caena početkom 2014., dok će u ostatku svijeta biti pokrenut u drugom kvartalu godine. Lansiranje će ubrzati usvajanje mobilnog plaćanja i podršku ponudama banaka partnera, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram