Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2013

Venezuela: Moramo se "osloboditi" Twittera

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro rekao je da se Latinska Amerika treba "osloboditi" Twittera, a prethodno je optužio američke kompanije da su napale 6.600 naloga, uključujući i njegov...

"Moramo postići nezavisnost, moramo misliti o dubokim i radikalnim načinima da sebe oslobodimo od multinacionalnih kompanija, kao što je Twitter, koje kontroliraju društvene medije", rekao je Maduro tokom susreta sa svojim ministrima.

Maduro, koji redovno iznosi anti-američke stavove od dolaska na vlast ove godine, izjavio je da su napadi na naloge izvedeni sa društvenim mrežama da bi se izazvali nemiri i da bi se onemogućili predstojeći općinski izbori, planirani za 8. prosinca.

Ministar komunikacija Delsi Rodriguez rekao je da je blizu 6.600 Madurovih fanova na Twitteru nestalo sa predsjednikovog naloga u roku od 10 minuta, ali nije precizirao kada se dogodio taj incident.

Madurov službeni nalog na Twitteru je do petka imao 1,4 milijuna fanova.

Opozicijski lider Henrique Capriles upitao je danas Madura zašto brine više o Twitteru nego o venecuelanskoj stopi inflacije koja je skoro 50 posto.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram